Töissä on ollut tämän viikon ajan niin kiireistä, että koirat ovat jääneet vähän vähemmälle huomiolle. "Ylimääräisiä" koulutuksia ei ole siis juurikaan tullut tehtyä koirien kanssa. Touhuaminen on jäänyt lenkkeilyyn, mutta olemme yrittäneet lenkkeillä sellaisia reittejä, että koirat ovat saaneet juosta vapaana. Saavat edes vähän purkaa energiaansa, kun kotona ei ole tullut niiden kanssa juurikaan touhuttua.

Maanantaina oli Ulpun viimeinen toko. Nuuskujen seuraavat kurssit alkavat vasta maaliskuussa. Olisi kuitenkin varmaan ihan hyvä yrittää etsiä tähän väliajallekin joku treeniryhmä. Olen niin laiska treenailemaan yksin. Ryhmä jotenkin aina motivoi paremmin. Ulpu pääsi sitten onneksi kuitenkin vielä keskiviikkona ihan hetkeksi treenailemaan oman tokoryhmäni mukaan (siis itse vetämäni ryhmän), kun paikalla oli niin vähän koiria ja teimme ohitusharjoituksia pareittain. Olimme siis Ulpun kanssa yksi muita ohitteleva koirakko.

Ulpu sai keskiviikkona leikkikaverin: se leikki melkein puoli tuntia saman ikäisen labradorinartun kanssa. Olen aika harvoin päästänyt Ulpua tutustumaan vieraisiin koiriin, mutta tein nyt poikkeuksen. Aluksi Ulpu vähän arasteli, sillä labbis oli todella riehakas. Pienen ajan kuluttua nämä "teini-ikäiset" kuitenkin leikkivät ihan hienosti keskenään. Teki varmasti Ulpulle ihan hyvää. Tähän asti se on tutustunut kunnolla vain rauhallisiin aikuisiin koiriin ja yhteen itseään nuorempaan pentuun.

Teimme päätöksen, että Ulpulta jäävät pentunäyttelyt kokonaan väliin. Ulpullahan oli suolitukos elo-syyskuun vaihteessa (oli syönyt kangasta) ja se joutui eläinsairaalaan leikkaukseen ja tehohoitoon. Leikkauksen yhteydessä Ulpulta jouduttiin klipsimään aika paljon karvoja pois ja turkin tasoittuminen vei aikaa. Ja kun karva alkoi lopulta olla suurinpiirtein ok, se pudotti pentukarvan pois... Ulpu on kyllä alkanut kasvattaa uutta karvaa tuon pudonneen pentukarvan tilalle jo ihan hyvin, mutta ehkä nyt kuitenkin on parasta siirtää näyttelydebyytit siihen, kun koira on kunnolla valmis :) Tampereen seudulla on tiedossa muutama mätsäri, joten niihin voisimme lähteä harjoittelemaan. Ja vuodenvaihteen jälkeen pääsemmekin jo junioriluokkaan, joten täytyy sitten suunnitella näyttelyihin lähtemistä uudestaan.