Treenailin tänään molempien koirien kanssa pihalla. Ulpun kanssa otin seuraamista. Se meni ihan ok, mutta oli jo ehkä vähän liiankin innokasta. Paikka meinasi innokkuuden takia siirtyä liian eteen. Katsekontakti oli kuitenkin erinomainen ja käännökset ja pysähdykset hyviä. Ainoastaan paikallaan kääntymiset vasemmalle vähän takkusivat, kun koiralla oli niin paljon energiaa ja vauhtia.

Seuraamisen jälkeen otin pari liikkeestä maahanmenoa oikein koeliikkeinä. Ne menivät niin upeasti, että en viitsinyt ottaa kuin pari kertaa, ettei sitten vain pääse tulemaan jotain huonompaa suoritusta. Seuraavaksi otin treenauksen alle liikkeestä pysähdyksen (seuraamisesta) ja sepä olikin päässyt Ulpulta unohtumaan... Ulppis tarjosi seisomisen sijaan istumista ja maahanmenoa. Treenailimme tätä sitten "vauvatreeninä" jonkun aikaa ja lopulta se alkoi sujua ihan suht ok. Lopetin muutaman hyvän pysähdyksen jälkeen. Mutta näitä pysähdyksiä täytyy siis alkaa treenailla taas useammin, että palautuu mieleen. Lopuksi otin 2 luoksetuloa, jotka olivat molemmat hyvät. Ulpu lähti reippaasti kutsusta laukkaan. Ainoastaan sivulletullessa asento jäi vähän turhan kauas, kun Ulppis odotti jo palkaksi palloa. Eli tässä täytyy olla tarkkana.

Vilman kanssa treenasin seuraamista -> ihan ok, hyvä katsekontakti ja täsmälliset pysähtymiset. Otin senkin kanssa pari seuraamisesta maahanmenoa, jotka olivat ihan täydelliset. Lopuksi treenailin kaukoja. Ne menivät muuten hyvin, mutta Vilma meinasi tehdä parissa kohdassa asennonvaihdon ennen kuin annoin käskyn. Täytyy muistaa itse seistä ihan suolapatsaana käskyjen välissä, ettei se hötkyile.

Kävimme myös ennen ja jälkeen tokoiluja lenkillä viereisellä pellolla. Ennen tokoilua kävin yksistäni Vilman, Ulpun ja Armin kanssa. Tokoilujen aikana naapurin Pirkko tuli pihalle ja lähdimme vielä yhteislenkille: minä ja koirat, Pirkko, Manu (Pirkon 1,5 vuotias poika) ja Pirkon koirat Gilbert ja Väinö. Eli koirille tuli paljon ulkoilua :)

Tänään on muuten mennyt Armin ja meidän tyttöjen yhteiselo jo ihan rauhallisesti. Yhden ainoan kerran Armi vähän yritti ärähtää Ulpulle, kun Ulpu meni Armin kantokopan viereen, mutta Armi totteli heti minun kohtalaisen kovaäänistä karjaisuani ja lopetti ärinän.