Olimme tänään Vapun kanssa treenailemassa Toosilassa. Aluksi teimme Tarjan ja koirien kanssa pitkän lenkin. Lenkiltä palatessamme Vappu bongasi Singalle tehdyn pupujäljen (emme tienneet että jälki menee auton lähellä, joten koirat olivat siinä vapaana) ja Vappu siis tuli yhtäkkiä autolle pupujussi suussaan... No, ainakin koiran nenä toimii.

Ihan sitten ne oikeat, suunnitellut, treenit aloitimme ohjauksilla. Ohjausriistoina oli varis, lokki ja fasaani. Lähetimme Tarjan kanssa koiria vuoronperään ympyrän kehältä tiheässä koivikossa ja vaihdoimme aina ohjauksen jälkeen paikkaa. Riistat pysyivät samassa paikassa ympyrän keskipisteessä. Vappu toimi ihan kivasti. Palautukset tulivat käteen asti. Pari kertaa se yritti palauttaa hieman kaartaen vanhaa jälkeä pitkin (eli sitä edellistä reittiä mistä oli juossut), mutta korjasi kyllä suunnan suoraksi kun pillitin. Tein Vapun kanssa 5-6 lähetystä ja lopetin sitten, sillä koira alkoi vaikuttaa siltä että sille alkoi tulla hieman kierroksia riistatreenistä. Se ei piipannut tms. mutta viimeisen riistan kohdalla jouduin sanomaan 2 kertaa irti ennen kuin Vappu antoi fasaanin ja Vappu yritti hyppiä fasua kädestäni kun olin ottanut sen pois siltä. Eli riistatreenin kanssa saa siis näköjään olla tarkkana että ei ota liikaa toistoja.

Treenien lopuksi Tarja teki Vapulle reilun 100 m pupujäljen. Lähetin Vapun jäljelle ALO-luokan tapaan. Ja hienostihan se jäljesti ja toi kanin.

Oli kiva treenailla vaihteeksi riistoilla. Syksyinen riistan palautusongelma (muutaman metrin päähän tiputtaminen) oli näköjään korjautunut "itsestään" kun olemme tehneet palautustreeniä dameilla. Ja oli ihan hyvä todeta myös se että riista tosiaan nostaa hieman kierroksia. Kun yleensä Vappu on aika viilipytty. Ei se nytkään varmaan ulkopuolisen silmiin näyttänyt siltä että se kävi vähän kierroksilla, mutta omaa koiraansa osaa tietenkin lukea eri tavalla. Nyt kun tämä asia on tiedossa, niin osaa tehdä riistatreenit tarpeeksi lyhyinä ja rauhallisina.