Suvi tuli eilen meille koirien kanssa ja kävimme vähän koulun pihassa treenaamassa tokoa.

Ulpun kanssa otin seuraamista. Se meni taas tosi hyvin. Seuraaminen menee sitä paremmin, mitä suuremmilla kierroksilla Ulppis on. Käännökset sujuivat nopeasti ja juoksupätkäkin meni oikein mallikkaasti. Ulpun katsekontakti parenee koko ajan. Nyt se katsoa tillitti minua koko ajan. Suvi otti tosi makeita seuraamiskuvia meistä. Laitan niitä esille kuvagalleriaan kunhan saan ne Suvilta.

Toisena asiana otin liikkeestä maahanmenoja. Maahanmenot ovat ihan kympin arvoisia, mutta Ulpukka ei tahdo kestää sitä, että palaan sen luokse (se yrittää hypätä istumaan). Tätä asiaa täytyy siis alkaa treenata enemmän, jotta saadaan tästäkin rakennettua kisaliike. Ulpua kohti palatessani saan olla ihan äärimmäisen rauhallinen ja hidasliikkeinen ja toistella maahan-käskyä.

Vilman kanssa otin myös liikkeestä maahanmenoja ja huomasin pahan virheen... Meidän bravuuriliike oli kärsinyt pahasti. Vilma nimittäin meni koko ajan maahan vasta tokalla käskyllä, minun käätyessäni katsomaan sitä. Aloimme treenata maahanmenoa Suvin avustuksella niin, että Suvi aina sanoi jos koira ei totellut ekaa käskyä. Näin minun ei tarvinnut kääntyä katsomaan. Vilma-raasu joutui aikamoiseen prässiin, mutta ehkä se ansaitsikin sen. Minä nimittäin olen sitä mieltä, että tuo ensimmäisen käskyn tottelematta jättäminen oli sen kohdalta vain ihan uppiniskaisuutta. Vilma osaa käyttää aika ovelasti kaikki lintsaamisen mahdollisuudet hyväksi... Mutta pienen hinkkaamisen jälkeen liike alkoi sujua taas nopeasti ja ensimmäisellä käskyllä :) Vilburin kanssa en sitten muuta ottanutkaan, kun tuon yhden liikeen kanssa meni niin paljon aikaa ja ilma oli aika hautova.

Treenien jälkeen lähdimme uittamaan koiria. Suvi napsi myös rannassa kuvia koirista.