Maanantaina olimme Vapun kanssa tokoilemassa Hermian pihassa. Tällä kertaa harjoittelimme sivulle tulemista. Se oli ihan uusi juttu Vapulle (muut olivat aloittaneet sen treenaamisen jo edellisellä kerralla kun me olimme poissa), mutta Vappu hoksasi nopeasti että mitä minä siltä haluan. Nyt pitäisi jatkaa sen treenailua kotona. Treenien lopuksi otimme luoksetulon, mikä sujui mallikkaasti: Vappu tuli salamana mamman luo. Ja kävelytin Vapun vapaana takaisin lähtöpaikalle ja se käveli kauniisti mukana, vaikka paikalla oli tietenkin muitakin pentuja (Vappu tietenkin tiesi, että mamman taskussa on namia:).

Vappu pääsi treenien jälkeen leikkimään vieressä olevalle nurmialueelle Taijan tollerinpennun kanssa. Peppi on pari kuukautta vanhempi kuin Vappu, mutta tytöt ovat ihan saman kokoisia. Leikkihetki olikin Vapulle mieleen, sillä se ei ole oikeastaan päässyt muiden pentujen kanssa riehumaan, aikuisten koirien kanssa vain.

Lopuksi treenailin vielä Ulpun kanssa vähän kaukokäskyjä, AVO-luokan hyppyä ja luoksetuloja (pysäytyksellä ja ilman). Ne menivät kaikki hyvin.

Ai niin: Vappu pääsi taas sunnuntaina vähän noutamaan ja hakemaankin tavia. Se kantaa riistaa tosi innokkaasti ja kauniisti ja palauttaa hienosti suoraan mammalle :)