Ulpun ontumisen syy selvisi tiistaina. Ontuminen oli koko viikon vain pahentunut ja kyynärpää oli kipeä ja turvoksissa. Menimme eläinlääkäriin ja jalka kuvattiin. Kuvia oli lopulta katselemassa kolme eläinlääkäriä mutta täyttä varmuutta niihin ei saatu, joten ne lähetettiin vielä eteenpäin arvioitaviksi. Illalla sain puhelinsoiton ja diagnoosin. Jalassa epäiltiin olevan fcp (fragmentoitunut processus coronoideus) eli murtunut kyynärpään varislisäke, irtopala.

Saimme Ulpulle ajan tähystysleikkaukseen torstaille. Tähystyksessä selvisi että kyynärpäässä ei ollut irtopalaa vaan murtumalinja, jossa hieman rustovauriota ja nivelkapselissa reaktiota. Murtuma oli kuitenkin niin hyvin paikallaan, ettei poistettavia paljoja tai ruuvattavia alueita todettu. Eläinlääkärin mukaan vamma oli tapaturman aiheuttama (pyysin siis ennen leikkausta häntä katsomaan että näkyykö kyynärpäässä jotain perinnölliseen vikaan/rakenteelliseen heikkouteen viittaavaa).

Jalka on nyt tukisiteessä 4-6 viikkoa ja Ulpu on sen ajan ehdottomassa levossa ja hyppimiskiellossa. Ja viikon kuluttua aloitetaan cartrophen kuuri hoitamaan rustoa. Nivelessä on tämän jälkeen lisääntynyt nivelrikon riski, joten cartrophen kuureja joudumme varmasti syöttämään sille säännöllisesti loppuelämän ajan.

Korvissa todettiin samalla hiivatulehdus, johon Ulpu sai korvatipat. Huomasin tulehduksen eilen kun trimmasin Ulpun turkin lyhyeksi ja pesin koirarouvan.