Vilma oli isäni kanssa viikolla aloituksessa ja tuli samalla taas todettua, että tuo koira on todellakin jo eläkeläinen :( Vilman paikat eivät kestä raskasta kaislikossa kulkemista. Se oli jaksanut aloituspäivänä kulkea n. kilometrin verran ja sen jälkeen matkustanut loppuviikon kanootissa. Kotiin tuli perjantaina aika jäykän oloinen koira... Laitan Vilman nyt lääkekuurille. Isän mukana tuli myös ihan kivoja kehuja minun koiristani: Vilma oli saanut ainoana koirana istua miesten kanssa iltaa metsästysseuran majalla "kun se on niin hyvin käyttäytyvä ja fiksu koira". Vilma oli pyydetty oikein erikseen sinne majaan mukaan. Edes seuran miesten omat koirat eivät siis ole majalla sisällä. Ja miehet olivat yrittäneet ostaa Ulpun, mutta eihän isä voi minun koiraani kenellekään myydä (Ulppis ei ollut isällä mukana, mutta miehet muistivat hassun ruskean kiharaisen koiran edellisvuodesta).

Vappu pääsi eilen ensimmäistä kertaa hakemaan ihan kunnon lintua, viikolla ammuttua tavia. Ja neiti nappasi sen epäröimättä suuhunsa. Ensimmäisellä kerralla se paineli ensin linnun kanssa vähän matkan päähän seisomaan häntä heiluen selvästi aivan ihastuksissaan uudesta aarteestaan, mutta tuli sitten luokseni kun houkuttelin sitä. Ja kaksi seuraavaa noutoa olivat jo oikein mallikelpoisia: linnun kanssa juosten suoraan mamman syliin :)

Ulpukin pääsi hakemaan tavia, mutta vähän huonommilla tuloksilla... Mua ottaa niin tuhannesti päähän, että en näyttänyt sille pentuna riistaa useammin. Pentunahan se siis otti riistaa (lintuja, kaneja) ihan nätisti ja jotenkin ilmeisesti ajattelin, että se siitä, koira toimii riistan kanssa. Meillä oli sitten Ulpun kanssa riistatreeneissä n. vuoden tauko ja se näkyy. Vedestä neiti hakee linnut tosi hienosti (ja on ollut sorsametsällä mukana noutamassa), mutta maalta noutaminen on vähän venkoilua. Tänään se siis kyllä aina otti tavin suuhun, mutta tiputti sen sitten saman tien jalkoihinsa. Täytyy alkaa panostaa sen kanssa enemmän nyt tuohon maalta noutamiseen ja aloittaa siis taas ihan alkeista, vaikka siipidamista, ja siitä pikkuhiljaa edetä ihan oikeaan lintuun. Muutenhan noutamisen kanssa ei siis ole ongelmaa, eli noutoesineet/damit yms. tulevat ihan hienosti käteen maalla. Ja siipeä se noutaa maalta ihan nätisti, kun Ulpukin pääsi noutamaan Vapun treenisiipeä muutama viikko sitten. Eli maalta noutamisen saaminen kuntoon ei siis ole lainkaan toivotonta, täytyy vain alkaa nyt panostaa siihen.