Tänään oli tokokurssien toinen kerta. Kurssit siis alkoivat viime viikolla. Silloin en kuitenkaan ollut omien koirien kanssa paikalla, vedimme vain Suvin kanssa oman ryhmämme. Nyt nappasin kuitenkin Vilman autoon (juoksussa oleva Ulpu jäi kotiin). Oman ryhmän (jatkoryhmä, kilpailemaan aikovat) vetämisen jälkeen siirryimme itse treenailemaan kisaavien ryhmään.

Vilma oli tänään hyvässä vedossa. Se oli varmaan niin onnessaan, kun pääsi kerrankin kaksistaan mamman kanssa johonkin ilman Ulppista :) Aluksi otimme luoksepäästävyyden ja se meni ihan moitteetta (ja Vilmahan on jo alokasluokan selvittänyt, joten luoksepäästävyyttä meillä ei ole enää kisoissa). Paikallamakuussa menin piiloon. Liike meni muuten ihan hyvin, mutta minun palatessani koiran viereen Vilma nousi istumaan jonkun toisen käskystä. Eli pieni virhe tässä. Olisi pitänyt odotella oman mamman käskyä.

Seuraavaksi treenasimme liikkeestä maahanmenoja ja ne menivät upeasti. Juuri puhuimme Suvin kanssa, että niihin on tullut valtava muutos viime kesän jälkeen. Nyt Vilma läsähtää salamana maahan käskyn saatuaan. Viimeisenä asiana otimme seuraamisen sivuaskeleita (2 askelta oikeaan ja vasempaan). Ajattelin että nämä ovat Vilmalle vähän hankalia, kun se on opetettu tulemaan sivulle takaa kiertämällä, mutta sivuaskeleet sujuivatkin ihan yllättävän hyvin. Näitä voisi alkaa tuon Pampulan kanssa opettelemaan, vaikka ylempiin luokkiin ei olekaan aikomusta koskaan lähteä. Mielenvirkistykseksi kuitenkin taas jotain uutta asiaa.