Ulppis oli 8.8. hirmuisessa kaatosateessa TAKUJEN (oma seura) tokokisoissa. Tuomarina oli Aino Juhantalo-Kakkola. Tällä kertaa en itse jännittänyt mitään muuta kuin paikallamakuuta -ja sitäkin oikeastaan vasta sitten, kun olin kävellyt pois koiran luota ja kuulin ne liikkeenohjaajan sanat "Matka riittää!". Sydän pamppaillen seisoin ohjaajien rivistössä, mutta Ulpu makasi ihan rauhallisesti koko 2 min. Jes!

Muutenkin kisat menivät ihan ok. Ulpu ei ole vieläkään kisatilanteessa ihan oma itsensä, eli se Ulpumainen tekemisen riemu puuttuu. Mutta ei se myöskään ollut nyt enää niin jännittynyt kuin aikaisemmin. Eli treenit ja se oma rauhallisuuteni siis auttoivat/ovat auttaneet.

Pisteemme:

Luoksepäästävyys 10

Paikallamakuu 8,5 (jouduin antamaan 2 maahan-käskyä.)

Seuraaminen kytkettynä 8,5 (ihan kohtalaista, mutta säpäkkyyttä puuttui, ja istumiset hitaita.)

Seuraaminen taluttimetta 8,5 (kts. edellinen kommentti)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 (normaalisti Ulpun bravuuriliike, mutta nyt Ulpu ei siis mennyt maahan...)

Luoksetulo 8,5 (vino perusasento)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (hidas istuminen, muuten hyvä)

Estehyppy 8,5 (taas se hidas istuminen...)

Kokonaisvaikutus 8

Tuloksena siis 153 pistettä, ALO2 (sijoituksemme oli 4/12)

Nuo hitaat istumiset johtuvat pallolla palkkaamisesta. Ulpu odottaa että pallo lentää eikä malta istua kunnolla, luulee siis hetkenä minä hyvänsä pääsevänsä säntäämään pallon perään. Tiedostin tämän asian jo ennen koetta, mutta en alkanut hinkkaamaan istumisia. Viime aikoina tokoilussa on ollut tärkeintä se, että koiralla on hauskaa (no ainahan tietenkin tarkoitus olisi pitää hauskaa, mutta nyt viime aikoina vielä enemmän). Nyt kun tokoilu on taas rentoa ja kaikki pahat muistot möröistä on saatu pyyhittyä pois muistista, voin alkaa keskittyä enemmän näiden pikkuasioiden viimeistelyyn ja alkaa taas treenata "kunnolla" :)