Teimme Johanneksen ja isän kanssa pikaisen syysreissun Lappiin tällä viikolla. Lähdimme matkaan tiistai-iltana ja palasimme kotiin lauantaiaamuna. Koirista mukaan lähtivät Vilma ja Vappu.

Emme ostaneet metsästyslupia, sillä maalintuja on niin vähän. Ja vesilintujakaan siellä ei enää juurikaan ole, sillä järvet ovat käyneet jo 4 kertaa jäässä. Menimme kämpälle vain vähän rentoutumaan ja tekemään puuhommia tulevia vuosia varten.

Matka oli Vapulle oikein hyvää treeniä. Se pääsi haistelemaan riistan jälkiä ja kulkemaan metsässä oikein kunnolla. Näimme iltanuotiolla istuessamme kärpän, jota Vappu jäljesti hienosti vähän matkaa (kärppä meni saunan alle). Treenasimme myös ampumista Vapun kanssa (meillä oli haulikot mukana, vaikka emme lupia ostaneetkaan). Neitiä ei haulikon ääni hetkauttanut lainkaan :) Ja muutenkin Vappu oli kyllä ihan elementissään siellä luonnossa. Se paineli metsässä tuhatta ja sataa ja teki pitkiä tutkimusretkiä. Vappu oppi myös matkustamaan mönkijän kärryn kyydissä, joten vene/kanootti ensi syksynä tulee varmasti olemaan ihan helppo juttu.