Päivittäminen on tässä joulukiireissä meinannut  jäädä, mutta parempi myöhään kuin... Kävimme siis treeneissä viime viikolla. Ennen treenejä teimme kivan metsälenkin Sannan ja Sagan & Seran kanssa.

Treenien aiheena oli kontaktit. Otimme Vapun kanssa ensimmäisen kerran keinua. Vappu ei ollut siitä moksiskaan. Hieno koira :) Vaikka Vappu on melko ohjaajaherkkä, se ei ole muuten mitenkään erityisen pehmeä/arka, joten tuollaisten asioiden opettelu ei yleensä tuota ongelmia.

Keinua emme sitten kuitenkaan ottaneet heti rataan mukaan :) Radassa oli hyppyjä, putkia, A ja puomi. Vappu meni ihan kivasti. A:n alastulokontaktia saimme hinkata treenien aikana moneen kertaan ennen kuin se alkoi sujua haluamallani tavalla. Lopulta kontaktit kuitenkin alkoivat olla sekä A:lla että puomilla tosi hyvät. Sain mennä ihan rauhassa koiran ohi ja se pysähtyi kuitenkin nätisti kontaktipinnalle odottamaan.

Vappu oli hieman vaisu treeneissä. Teki kyllä kiltisti kaiken mitä käskin, mutta vauhtia olisi saanut olla aika reippaasti lisää. Vaihdoin jossain välissä palkkauksen palloon ja koiraan tuli heti lisää intoa. Ja mun on pakko vaihtaa palkkausnamit johonkin nakkiin tms. Mä olen siis nyt käyttänyt sillä kuivanappuloita ihan oman mukavuuden takia. Vappu on niin ahne että se nappaa namin kädestä aikamoisella vauhdilla. Ja mitä parempi nami, sen innokkaammin se otetaan. No, jäätyneissä näpeissä ei tietenkään tunnu kivalta kun koira nappaa innoissaan jonkun nakinpalasen ja lohmaisee samalla sormiin... Täytyy kai kuitenkin sen verran olla valmis kärsimään.