Eilen olimme Vapun kanssa taipparikurssilla. Se olikin ainoa koirajuttu mihin ehdin koko viime viikon aikana. Ja kannatti kyllä lähteä :)

Aloitimme treenit muistiharjoituksella. Eli kävimme koiran kanssa viemässä damin vähän matkan päähän, palasimme lähtöpaikalle ja lähetimme koiran noutamaan. Vappu muisti hienosti mihin dami oli jätetty, vaikka tämä oli ensimmäinen kerta kun sen kanssa tehtiin mitään muistijuttuja. Toistimme lähetyksen vielä vähän pidemmällä välimatkalla ja se onnistui ihan yhtä hienosti :)

Seuraavaksi harjoittelimme markkeerauksia. Tätäkään Vapun kanssa ei ole oikeastaan vielä treenattu. Sille tehtiin helppoja ykkösmarkkeerauksia ja Vappu haki ne hienosti ja suoraviivaisesti. Ja lopuksi kokeilimme vielä kakkosmarkkeeraustakin niin että damit heitettiin vastakkaisiin suuntiin (ensin ykköset niihin). Vappu haki upeasti myös tämän kakkosen! Ei mikään ihan turha neiti :-D

Viimeisenä asiana treenasimme laukausta. Vapullehan oli jo ammuttu Lapin reissulla, joten tämä oli jo "tuttu" asia. Vappu ei reagoi laukaukseen mitenkään. Kuuntelee vain ihmeissään että mikä ääni tuo on.

Treenien jälkeen kävimme vielä n. 40 min metsälenkillä koirien kanssa. Mukaan lähti ryhmästämme myös toinen labradorin omistaja ja Vapulla ja Nupulla oli ratkiriemukkaan hauskaa. Tyttöjen leikit sopivat hyvin yhteen, kun ne olivat niin saman ikäisiä (Nuppu on 1kk vanhempi kuin Vappu).