Tiistaina treenasimme jälleen Sannan kanssa. Nyt Sanna ajeli tänne meille Kangasalle. Teimme riistatreenin variksilla ja pupulla.

Vapulle teimme vesimarkkeerauksia kaislikkoon. Aluksi ihan avoveteen kaislikon reunaan, seuraavaksi avoveden yli kaislikkoon ja lopuksi niin että Sanna oli kaislikossa piilossa heittämässä, heitti linnun kaislikkoon ja Vapun piti markkeerata lintu niin että sen piti noutaessaan mennä ensin yhden kaislikon läpi, sitten pätkä avovettä ja lintu oli avoveden takana kaislikossa. Matkat olivat kuitenkin kaikissa näissä aika lyhyet, sillä meillä ei ollut venettä käytössä. Vappu toimi aivan loistavasti.

Vapulle tehtiin myös hakuruutu neljällä variksella niin että kaksi linnuista oli kaislikossa ja kaksi rantametsikössä. Vappu etsi ne hienosti ja innolla.

Lopuksi Sanna teki Vapulle pupujäljen ja pupu tuli jäljen päästä ihan hienosti. Eli treenien perusteella alokasluokan kokeen pitäisi siis sujua ilman suurempia ongelmia.

Voitolle tehtiin Variksella ihan perusnoutoa maalla ja pikkumies haki ja palautti sitä upeasti. Kaikki linnut tulivat kauniisti käteen. Noutoa tehtiin myös vedestä. Ja pupuunkin Voitto pääsi tutustumaan ensimmäistä kertaa elämässään ja se olikin Voiton mielestä aikamoinen aarre :)

Ulpun pentu Saga näki elämänsä ensimmäistä kertaa kuolleen linnun ja pääsi sitä noutamaan. Maalta Saga ei vielä lintua ottanut, mutta oli kyllä kiinnostunut moisesta otuksesta. Vedestä Saga nouti varista ihan mallikkaasti (ensimmäisen linnun kohdalla hieman mietti). Into kasvoi nouto noudolta ja pari viimeistä kertaa lintu tuli jo melko hyvin käteenkin. Tästä on hyvä Sagan kanssa jatkaa.