Eilinen päivä "valkeni" sumuisena, sateisena (sekä vettä että räntää) ja tuulisena. Mutta siitäkin huolimatta pakkasin innoissani koirat autoon ja suuntasin auton kohti Särkän parkkista. Olimme nimittäin eilen lauantaina koko päivän (klo 9-17) Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen tilaamalla kurssilla. Kurssi järjestettiin meille yhdistyksen toko-ohjaajille. Kurssin vetäjäjä oli Maria Aaltonen (Procanis). Tarkoituksena oli, että kaikki saavat taas vähän uutta oppia omille kursseilleen. Ja uutta oppia ja intoa ainakin minä sain paljon mukaani!

Minulla oli siis molemmat koirat mukana, mutta Ulpun kanssa treenailin vain itsekseni muutaman kerran päivän aikana. Meitä koirakoita oli kurssilla niin monta ja erilaisiin koulutusongelmiin syvennyttiin niin perusteellisesti, että kahden koiran kanssa osallistuminen opetukseen olisi vienyt liikaa aikaa. Ulpun kanssa käyn jo muutenkin viikottain Marian opissa tokokurssilla, joten nyt keskityin Vilmaan. Treenasimme siis yksi koira kerrallaan, joten muut kurssilaiset olivat aina kuunteluoppilaina kun yhtä neuvottiin.

Otin työn alle luoksetulosta pysäyttämisen ja katsekontaktin seuraamisen yhteydessä. Vilma ei pidä koko ajan katsekontaktia, vaan ennemminkin vilkuilee minua muutaman askeleen välein. Ja luoksetulosta pysäytystä en ole saanut millään sujumaan kunnolla, vaikka olen sen kanssa tuskaillut. Tosin aika laiskasti minä olen sitä treenannut, kun se on ollut niin turhauttavaa... No, anyway, molempiin sain hyvät neuvot. Ja luoksetulosta pysäytys alkoi sujua jo paikan päällä ihan hienosti! Ja minusta tuntui että katsekontaktikin parani -tosin voi olla että vain kuvittelin (toiveajattelua) ;)

Muut koirakot treenailivat mm. noutoa, tunnaria, ruutua, luoksetuloja ja seuraamista (ja seuraamista, ja seuraamista). Seuraaminen on ongelmakohta aika monella, ja siitä saa vielä niin paljon pisteitä kokeissa (erikseen seuraamisliikkeet ja vielä muiden liikkeiden yhteydessä).

Todella antoisa päivä! Tästä voisi tehdä jokavuotisen perinteen meille kouluttajille :)