Eilen oli taas kisaavien tokoryhmä. Ensimmäiseksi otimme ryhmäliikkeenä paikallamakuun. Minä tein Ulpun kanssa AVO-luokan paikkamakuun, eli 3 min ja ohjaaja näkösuojassa. Se meni tosi hyvin! Ulpun pää kääntyili koko ajan, mutta se on erittäin tyypillistä Ulpua (ainakaan ei tarvitse miettiä että se alkaisi nukkua paikallamakuun aikana, sillä siitähän miinustetaan pisteitä). Osa ohjaajista kävi palkkaamassa koiriaan kesken paikallaolon ja yksi koira lähti rivistöstä liikkeelle, mutta Ulpu ei ollut edes sen oloinen että se lähtisi minun perääni. Hienoa :)

Yksilöliikkeinä treenailin Ulpun kanssa AVO-luokan hyppyä, kaukoja ja ruutua. Hyppy meni vähän sinnepäin. Olen ottanut Ulpun kanssa nyt muutamia kertoja "vauhtihyppyjä" pallon kanssa ja otin niitä nytkin aluksi. Tämän takia Ulpu odotti nytkin koko ajan että pallo lentää hetkenä minä hyvänsä eikä meinannut rauhoittua istumaan sinne esteen taakse. Pari ekaa hyppyä meni siis siihen, että sain koiran ymmärtämään mitä haluan. Ja muutenkin Ulpulla on vielä erittäin vahvana se seisominen esteen takana (ALO-hyppy), joten istu-käskyn saa sanoa erittäin painokkaasti (harvinaista että Ulpulle täytyy joku käsky todella sanoa käskien). No, alkukangertelusta huolimatta pari vikaa hyppyä olivat jo ihan kelvollisia.

Kaukot olivat oikein hyvät. Ulpu pysyy tarkkaan paikoillaan ja suorittaa liikkeet ripeästi. Istumiset meinaavat välillä jäädä ihan aavistuksen vajaiksi. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota. Itse en näe tätä edestäpäin (koira istuu kuitenkin jo melkein täysin pystyssä, joten edestäpäin näyttää ihan "normaalilta"), joten kaukojen treenauksessa olisi hyvä olla ainakin välillä kaveri katsomassa sivusuunnasta liikkeitä.

Ruutu meni upeasti, vaikka en ole sitä treenannutkaan varmaan vuoteen. Kävin aina ensin näyttämässä Ulpulle että mihin haluan sen menevän ja Ulpuhan teki töitä käskettyä. Pari kertaa se meinasi jäädä himpun liian eteen (oli jo ruudussa, mutta ihan siinä etulaidassa) ja sain sen siirtymään molemmilla kerroilla keskelle ruutua uudella käskyllä!

Vappu pääsi Ulpun treenien loputtua tekemään oman minitreenin. Tein sen kanssa 3 noutoa tennispallon kanssa. Parinkymmenen metrin päässä oli toisia koiria (Vapun kavereita), mutta Vappu ei häiriinntynyt niistä lainkaan, vaan palautti palloa iloisesti täyttä vauhtia emännälle. Tämän jälkeen kävimme lyhyellä lenkillä koirien kanssa. Eivät pääse ihan metsäläistymään, kun lenkkeillään välillä ihan oikeilla kävelyteilläkin ihmisten ilmoilla sellaisissa paikoissa missä tulee toisia koiria vastaan :) Täällä maalla kun ei yleensä vastaantulijoita juurikaan näy.