Piiiiiiitkän tauon jälkeen on kai aika alkaa vähän palautella mieliin tokoiluasioitakin ;) Ensi viikolla alkavat Nuuskujen koulutukset ja 7.3. olen menossa TAKKUjen järjestämään Sari Kärnän koulutukseen. Tuota Kärnän koulutusta varten otin pikaiset tokot tänään Ulpun kanssa. Piti nimittäin vähän miettiä, että mitkä voisivat olla ne asiat mitä haluan kyseisessä koulutuksessa ottaa suurennuslasin alle.

Tämänpäiväisten pikatreenien satoa:

Seuraaminen sujuu hienosti. Tosin Ulpu nojailee vähän liiankin innokkaasti minuun, mutta mieluummin niin päin kuitenkin kuin se toinen vaihtoehto.

Jättävät liikkeet (maahan, seiso) sujuvat myös hienosti, mutta palaaminen koiran luo on ongelmallista -> Ulpu painostuu ja alkaa steppailla, menee istumaan, väistää hieman tms.

Luoksetulo lähti oikein vauhdikkaasti liikkeelle, mutta Ulpu päätti sitten ottaa oma-aloitteisesti oikein upean luoksarin pysäytyksen (enkä mielestäni ole treenannut tätä kuin pari kertaa, ilmeisesti se oli koirasta sitäkin hauskempaa kun tarjosi pysähdystä noin innokkaasti). Ja luoksetulossa se sivulle tuleminen on ollut aina meidän ongelmamme. Siinä kun Ulpu tahtoo jostain syystä jäädä kamalan kauas, vaikka muuten onkin sellainen kontaktikoira.

Noutoa pitää treenailla. Siinä on muutamakin ongelma. Odottaessaan hae-käskyä Ulpu kääntyy paikallaan minusta hieman poispäin... Ja jos se pääsee yhtään kuumiamaan, alkaa Ulppis pyöritellä kapulaa suussaan. Eli tämän kanssa täytyy olla varovainen, ettei koira vain ala purra kapulaa.

Kaukot (i-m-i-m) sujuivat hienosti paikoillaan.

Montaa eri asiaa ehdin siis kokeilla, vaikka ajallisesti treeni oli vain n. 10 min. Ja Ulpu ei olisi halunnut millään lopettaa :)