Maanantaina oli taas vuorossa toko. Ulpu oli jo taas ihan levänneen oloinen, vaikka viikonloppu oli niin rankka. Ja hyvin se jaksoi touhuilla tokotunnilla. Treenasimme sen kanssa aluksi liikkeestä pysähtymistä (seisomista). Otimme Ulppiksen kanssa käyttöön narun koiran vyötärön ympärillä. Tällä keinoin sen sai pysähtymään hyvin ja hössöttämättä. Pysähdykset paranivat koko ajan. Lopuksi Mari ei enää jarruttanut narusta lainkaan, vaan Ulpu pysähtyi ja pysyi paikoillaan ihan ilman apuja. Nyt täytyy vain laittaa Johannes kotona narun päähän varmistelemaan pysähdyksiä ;)

Otin hieman tokohyppyä, kun Mari oli tuonut esteen paikalle. Aluksi heitin Ulpulle palloa esteen yli että sain sen irtoamaan minusta poispäin. Ja heti kun hyppy oli näin muistuteltu mieliin, vaihdoimme Suvin pallonheittäjäksi (ettei minun tarvitse tehdä käsiliikettä pallon heittämisen takia). Ulpu alkoi tehdä hyppyä tosi upeasti. Suvi heitti sille pallon koko ajan myöhemmin ja myöhemmin käskyn jälkeen. Ja viimeisellä kerralla Ulpu irtosi ja hyppäsi esteen yli ihan jo kokonaan ennen kuin se sai pallon palkaksi. Se on tosi nopeaoppinen tyttö. Asioita ei tarvitse monta kertaa toistella, kun se jo aina tajuaa mitä minä haluan.

Viimeisenä asiana otimme seuraamista. Aluksi se oli vähän tahmeaa ja haluttoman oloista, mutta sitten tajusin jossain vaiheessa vaihtaa palkaksi makupalojen sijasta narupallon... Ulpusta on tullut jo ihan "lelukoira", eli namit eivät ole ollenkaan niin hyvä palkka kuin leikkiminen. Ja kun minulla sattui nyt vielä olemaan vain ökköjä kuivanappuloita makkaroiden sijasta (makkarapurkki jäi kiireessä kotiin keittiön pöydälle). Pallon kanssa seuraamisesta tuli heti vauhdikasta, iloista ja napakkaa.