Olin Vapun kanssa eilen kennelin koulutuspäivillä. Päivän koulutukset veti Reima Ronkainen.

Aloitimme aamulla klo 9 jälkeen peltotyöskentelyllä. Eli näillä junnuilla se tarkoitti markkeerauksia ja muistitehtäviä. Vappu työskenteli hienosti, varsinkin kun sen kanssa ei ole moisia juttuja oikeastaan tehty.

Peltojuttujen jälkeen siirryimme rantaan, missä otimme ihan perusnoutoja lokilla kaislikkoisessa rannassa (lokki heitettiin veneestä).

Tämän jälkeen vuoron saivat vanhemmat koirat. Niiden työskentelyä oli mukava seurata ja siitä sai hyviä vinkkejä. Vanhemmat koirat treenasivat myös sekä pellolla että rannassa.

Lounastauon (ihanaa ruokaa) jälkeen siirryimme metsään. Nuorille koirille tehtiin taippariharjoitus, eli samanlainen hakuruutu kuin taippareissa, ampumisineen kaikkineen. Vappu tyhjensi ruudun nopeasti ja irtosi kauas.

Viimeisenä asiana teimme kanijäljet. Vappu näki eilen elämänsä ensimmäistä kertaa kanin, mutta hyvin kelpasi.

Joitain treenivinkkejä:

  • koira sivulle tarkasti, että et peitä sen näkyvyyttä
  • Napakka pillitys heti kun koira saa hakuruudussa riistan, että se juoksee varmasti suorinta reittiä luoksesi
  • Pidä huoli että koira ei pääse kiertämään palautuksissa taakse
  • Kaksoismarkkeerauksessa kiellä koiralta se dami/riista mitä ei haeta (koiralle selkeämpää mitä tehdään)
  • Jos koirat linjassa, kannattaa oma koira ottaa vastaan noudoista niin että ottaa muutaman askelen sitä vastaan (näin koira hahmottaa paremmin missä olet)
  • Jos ollaan linjassa ja lähetetään noutoon/eteen linjan sivuun, kannattaa lähettää aina linjan takaa (jollei tuomari ole erikseen määrännyt lähetyspaikkaa). Näin muista koirista ei tule mahdollista häiriötä.