Kävimme siis Ulpun kanssa ekoissa tokokisoissa eilen Tampereella. Kisat olivat Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen ja ne järjestettiin Pirkkahallin hiekkakentällä. Ja voi kauhistuksen kanahäkki! Ei olisi pitänyt mennä... :( Me emme selvästikään olleet vielä kisavalmiita. Tuloksena ALO3

Kilpailujen arvioitu aikataulu oli yli 2 tuntia pielessä, mikä ei tietenkään ollut omiaan vähentämään minun jännitystäni. Ja Ulpu ehti väsyä aivan kamalasti, kun odottelimme kisapaikalla 3 tuntia oman luokkamme alkua. Olisi pitänyt antaa koiran odottaa autossa, mutta en saanut autoa varjoon, joten en viitsinyt jättää koiraa aurinkoisella ilmalla sinne paahtumaan.

Pisteet ja kommenti suorituksista:

Luoksepäästävyydestä saimme 10 pistettä.

Paikallamakuu meni nollille... Ulpu meni vasta kolmannella käskyllä maahan! Ekalla käskyllä se kävi puolittain makuulla, mutta nousi siis ylös. Toisella käskyllä se meni makuulle, mutta hyppäsi salamana istumaan, kun vieressä olevaa koiraa komennettiin melkoisen painokkaasti maahan (sekään ei siis ollut mennyt ensimmäisellä käskyllä maahan). Kolmannella käskyllä Ulpu meni hienosti makuulle. Loppuliike menikin sitten aivan kympin arvoisesti, eli jos se vain olisi totellut sitä ensimmäistä käskyä... No, jos ja jos. Tuloksena paikallamakuusta siis 0.

Tämän jälkeen poistuin virittelemään koiraa, mutta se ei innostunut mistään. Ei pallosta, ei nameista,... Ulpu halusi vain autolle. Se katseli minua sen näköisenä että lähdetään mamma kotiin nukkumaan. Oma vuoro tuli kuitenkin nopeasti ja ei muuta kuin kehään.

Kytkettynä seuraaminen oli jo aikaimoista laahustamista. Mitä minun koiralleni on tapahtunut! Ulpu seuraa yleensä niin innokkaasti ja mahtavalla katsekontaktilla. Nyt se oli tuollainen laama... Pisteitä 8.

Vapaana seuraamisen alku meni suht hyvin, mutta loppua kohden koira tuntui sammuvan ihan tyystin. Se laahusti välillä aivan kokonaan minun perässäni. Tässä vaiheessa oli jo sellainen olo, että taidan luovuttaa kokonaan. Mutta eihän luovuttaminen ole urheilullista. Täytyy ainakin hakea kisakokemusta, tai jotain. Pisteitä 7.

Liikkeestä maahanmenossa jouduin antamaan kaksi käskyä. Pisteitä 7

Luoksetulo meni hyvin, mutta omasta mielestäni Ulpu olisi voinut juosta vähän vauhdikkaammin. Pisteitä 9

Liikkeestä seisominen oli ihan kamala. Ensin jouduin antamaan kaksi käskyä. Ja kun lähdin palaamaan koiran luokse, Ulpu meni istumaan... Pisteitä 6

Estehyppy oli ihan hyvä. Ulpu tosin vähän steppasi paikoillaan kun lähdin kävelemään sen luo. Pisteitä 9

Kokonaisvaikutuksesta saimme jostain kumman syystä kuitenkin 9 (olisiko ollut ne minun välikehuni, joilla sain koiraa aina vähän innostumaan. Ja Ulpu pysyi kuitenkin koko ajan liikkeiden välilläkin minun lähelläni ja heilutteli häntää, eli oli kai meillä jonkinlaista yhteistyötä ja suhdetta nähtävissä...)

Kokonaispisteet 134, ALO3

Oman suoritusvuoron jälkeen Ulpu piristyi heti. Minä ilmeisesti jännitin niin paljon, että se rauhoitteli minua kehässä tuolla laahustelullaan. Kääks. Eli seuraavaan kisaan omistajalle rauhoittavia ;)