Maanantai-iltana olin Takulaisten kimppatokotreeneissä Ulpun kanssa. Tuli tehtyä ihan kiva treeni Ulpulle ja oli oikein hyvä että tuli treenattua taas vaihteeks uudessa paikassa ja uusien koirakoiden keskellä.

Seuraamiset menivät ihan ok. Tarkkuus on siis niissä tosiaan vähän kärsinyt (paikka ei ole ihan niin hyvä kuin ennen ja katsekontakti vähän "hyppii"). Mutta seuraaminen on iloista ja energistä, vähän liiankin energistä välillä. Otin myös ihan katsekontakti/keskittymisharjoituksia, eli niin että koira vain istui sivulla ja piti kontaktia, vaikka ympärillä tapahtui paljon. Tämän jälkeen otin muutaman liikkeestä maahanmenon ja ne menivät yhtä hyvin kuin yleensä aina.

Paikallamakuu meni hienosti vaikka meillä oli häiriötäkin! Koirat olivat rivistössä lyhyillä väleillä, viereistä koiraa komennettiin koko ajan ja toisella puolella olevaa koiraa käytiin palkkaamassa usein. Tästäkin huolimatta Ulpu makasi ihan nätisti koko paikallamakuuajan. Eikä hötkyilyt yhtään, kun palasin sen luo :) Tein vielä toisen vähän lyhyemmän paikallamakuun heti siihen perään ja se meni yhtä hyvin.

Lopuksi treenailin seuraamisesta pysäytystä. Nyt se on taas palautunut ihan hyvin Ulppikselle mieleen. Ja se stoppailikin ihan jämäkästi. Ulpu pitää tästä liikkeestä, kun siinä saa palkaksi pallon :)

Hyvät treenit.