Tiistaina olimme taas parin viikon tauon jälkeen agitreeneissä (ja ennen treenejä tapamme mukaan n. tunnin lenkillä Lauran ja Sepen kanssa). Treenit olivat oikein onnistuneet. Ulpulle ei ollut jäänyt mitään traumoja edellisen treenikerran esteen kaatumisesta, vaikka hyppääminen edellisellä kerralla tuon insidentin jälkeen olikin kohtalaisen takkuista. Nyt siis kuitenkin mentiin taas täydellä vauhdilla ja innolla esteitä :)

Harjoittelimme esteen takaakiertoa. Ulpu hoksasi heti mitä sen piti tehdä, ja teki napakat ja vauhdikkaat kierrot. Hyvä Ulppis! Takaakiertoja harjoittelimme molempiin suuntiin (emänän väsyneille ilta-aivoille meinasi tehdä tiukkaa, kun harjoitus käännettiin peilikuvaksi, että sitä osaakin joskus olla yksinkertainen...). Takaakiertojen lisäksi radalla oli keinu ja kepit. Näitä sai treenailla itsekseen.

Kepit paranevat Ulpun kanssa koko ajan. Vauhtia alkaa olla jo melkoisesti ja apuja saa jatkuvasti pienentää. Eli hyvällä mallilla. Täytyy alkaa treenailla keppejä enemmän myös "väärältä" puolelta.

Keinukin meni jo huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla. Keinu on ollut ainoa este, jota Ulpu on vähän pelännyt. Mutta nyt kun palkkasin siinä pallolla, tuli Ulpuun heti lisää reippautta (miksi en ole palkannut pallolla aikaisemminkin?). Nyt annoin keinun mennä jo oikeastaan omalla painollaan alas enkä vaimentanut sen takaisinheilahdusta yhtään. Ulpua kun pelotti aikaisemmin sekä keinun heilahtaminen alas koiran seistessä sen päällä että sen heilahtaminen takaisin alkuasentoon. Mutta nyt Ulppis ei välittänyt keinun heilahtelusta enää mitään. Hyvä juttu :) Ja kontakteille se pysähtyy kauniisti sekä ylösmenossa että alastullessa, vaikka keinu onkin ollut se mörkö. Eli keinupelosta ollaan siis pääsemässä pois. Ylösmenon kontaktille Ulpu oikein ryntää odottamaan :)