Tiistaina 21.4. korkattiin agilityn ulkotreenikausi. Vappu ja Ulpu treenaavat kesän samassa agiryhmässä. (Pyysin samaan ryhmään, vaikka ovat eritasoisia. Ei tule itse niin paljoa ajoa täältä maalta treeneihin ja Ulpulle voi kuitenkin tarvittaessa tehdä aina vähän vaikeampia harjoitteita kuin ryhmän nuoremmille koirille. Ja Ulpuhan on vielä aika ison osan kesää mammalomallakin...)

Aloitimme ensimmäisellä kerralla ihan helpoista jutuista. Vapun kanssa otin yksittäisinä esteinä putkea, pujottelua ja hyppyä. Putkeen Vappendaali tutustui jo viime kesänä, joten se meni heti kivasti. Ja kepitkin sujuivat nakin perässä :) Hyppy oli ihan uusi tuttavuus Vapulle, mutta se hoksasi heti mitä siinä esteellä haetaan. Muutaman kerran jälkeen pystyin jo lähtemään Vapun kanssa yhtä aikaa liikkeelle ja se hyppäsi esteen ihan kauniisti vaikka mamma juoksikin vähän sivummalta esteen siiven ohi.

Ulpua lähettelin putkeen vaikeista kulmista: meni hienosti. Keppejä treenasin "väärältä" puolelta. Siinä Ulpu meinaa lopettaa pujottelun kesken, kun tajuaa yhtäkkiä että olenkin väärässä paikassa. Eli tarvitaan vielä vähän lisää treeniä. Toiselta puolelta kepit menevät loistavasti vauhdilla. Lopuksi menimme Ulpun kanssa pientä hyppysarjaa (5 hyppyä). Huomasin, että minun ei tarvitse käyttää hypyille ohjatessani ääntä (varsinkin hyppy-käsky on turha, parempi ilman sitä).