Olimme tänään Nuuskujen talviriehassa. Johanneskin lähti mukaan, edistystä :) Oli oikein mukava päivä. Rieha oli leirikeskuksessa, jonne oli aika pitkä kävelymatka parkkipaikalta ja koirat saivat juosta vapaina koko kävelymatkan ajan (eli siis valtava koiralauma painoi pitkin Kangasalan metsiä). Ulpukaan ei yhtään arastellut, vaikka vieraita koiria oli todella paljon. Hyvä meidän Ulpu:) Se alkaa aikuistua ja saada itseluottamusta.

Vilma oli talviriehassa makkaransyöntikilpailun kolmas. Viime vuonna Vilma voitti. Ja olisi kuulemma voittanut nytkin, mutta se ei tullut kutsusta takaisin kun makkarat loppuivat... Sillä niitä makkaroitahan olisi voinut olla siellä maassa vielä lisää. Meillä tuhrautui hirmuisesti aikaa siihen Vilman epätoivoiseen makkaranetsintään, vaikka kaikki makkarat oli jo syöty :-D Ulpu ei osallistunut tällä rastilla kilpailuun, sillä viime vuonna Ulpu oli kyseisessä kisassa viimeinen...

Koirat kisasivat myös esineruudussa (13 esinettä olisi pitänyt etsiä) ja toisessa makkaransyöntikilpailussa, jossa makkarat oli piiloitettu sellaisen koirien aktivointilevyn sisälle (koirien piti pyöritellä levyä ja etsiä makkarat). Esineruutu meni surkeasti. Vilmahan ei siis ymmärrä, että muutakin voi hakea kuin dameja ja riistaa. Nyt se toi damin ja pallon ja juoksenteli muuten siellä ruudussa (haettavina esineinä olisi ollut mm. kenkä, kananmuna, muovipullo, jne.). Ulpunkin kanssa kokeiltiin, mutta se ei ymmärtänyt että olisi pitänyt lähteä yksin sinne ruutuun. Me ollaan harjoiteltu sen kanssa kuitenkin jonkun verran spanielihakua, missä koiran pitää pysyä ohjaajan lähellä ja koirakko liikkuu yhdessä. Ulpu siis vain pyöri siinä lähimaastossa ihan ihmeissään ja yritti kysellä että mitä täältä oikein pitää hakea. Sai sekin kuitenkin yhden pallon sieltä ruudusta ylös :) Makkarakiekon molemmat koissut suorittivat ihan ok, mutta eivät päässeet palkintosijoille asti.

Omistajillekin oli tarjolla makkaraa ja mehua. Ja tietenkin hyvää seuraa toisista koiraihmisistä :)