Kävimme taas tänään Suvin kanssa treenaamassa tokoa Kyötikkälän palveluskoirakentällä.

Ulpun kanssa otin seuraamista, liikkeestä maahanmenoja ja ruutua. Seuraaminen meni ihan ok. Vähän sitä piti alussa korjata, kun meillä oli oikein kunnon häiriötä taas paikalla... Kentällä oli nimittäin joku mies lennättämässä kauko-ohjattavaa pienoislentokonetta! Ja sekös Ulpua kummastutti. Mutta alkoihan se seuraaminen sujua lopulta ihan hienosti moisesta lentävästä pärinäkoneesta huolimatta :) Maahanmenot menivät jo ihan mallikkaasti (treenaan nyt siis niin, että minä en katso koiraan lainkaan kun annan käskyn). Ruutu on Ulpun mielestä aivan älyttömän hauska juttu, mutta aiheuttaa pienille koiran aivoille vielä aika paljon työtä. Saimme pienen sekoilun ja nauramisen jälkeen kuitenkin monta onnistunutta ruutuun menoa.

Vilman kanssa otin seuraamista, luoksetulosta pysäytyksiä ja noutoa. Seuraaminen sujui ihan ok. Eli ei nyt mitenkään superisti, mutta se oli tiivistä ja enrgistä (Vilman seuraamiseksi). Katsekontakti ei ollut hyvä, mutta lopuksi saimme sitä "vauvatreenillä" onnistumaan ja sain koiraa palkattua myös kontaktista. Pysäytyksistä oli 2 ensimmäistä oikein tosi hyviä. Pitäisi kai aina tehdä vain se 1 tai 2. Kun sitten jos otan useamman, niin Vilma alkaa "valua" eteenpäin. Jouduin oikein kunnolla komentamassa, että sain lopetettua onnistuneeseen suoritukseen (mamman ärähdyksen jälkeen Vilma teki siis taas ihan hyvän pysähdyksen). Ja noudot olivat upeita!

Treenien jälkeen teimme vielä yhdessä Suvin ja koirien kanssa pienen lenkin purtsikalla. Koirat juoksivat aivan onnessaan metsässä.