Isänpäivän takia emme enää kerenneet tänään Ulppiksen kanssa illalla tokoon (kilpailevien ryhmä), joten päätin treenailla molempien koirien kanssa vähän kotona. Mutta koska minua laiskotti, niin treenasin sisällä lämpöisessä ;)

Vilman kanssa treenailimme katsekontaktia. Tosin ensin ajatuksena oli ollut opettaa sille naksulla joku uusi temppu, mutta kun se vain katsoa tillitti minua niin sinnikkäästi silmiin, niin palkkailin sitten katsekontaktista. Meillä kun on ollut Vilman kanssa niitä katsekontaktiongelmia, joten kun se kerran sitä tarjosi, niin palkataan sitten siitä... (Voi lukea myös: laiska omistaja ei jaksanut alkaa odottaa että koira tarjoaa jotain muuta.) Ja opetin Vilmalle myös ympäri-käskyn. Siinä se pyörähtää ympäri samaan tapaan, kuin jos se jahtaisi omaa häntäänsä. Sitä samaa olen tehnyt joskus ihan vain namilla ohjaamalla, mutta nyt lisäsin siihen käskysanan.

Ulpun kanssa vahvistin ensin naksua (olen ehdollistanut sen naksulle jo joskus viime talvena, mutta en ole juurikaan naksua käyttänyt). Tämän jälkeen otin sivulletuloja ja sivulla katsekontaktia. Ne menivät oikein hyvin :) Ja palkkaamisessa käytin apuna naksua. Otin myös sivulta maahanmenoja ja siitä takaisin istumisia. Ja lopuksi opetin Ulpulle sen saman ympäri-jutun.