Kuten otsikkokin jo kertoo, alkoi tänään Vapun pentutokoryhmä. Harjoittelimme tällä kerralla toisten koirien ohittamista/kohtaamista lenkillä. Vappu ei välittänyt toisista ollenkaan (no hei ei kai silloin voikaan välittää jos mammalla on makkaraa!). Ja tämä toisten koirien ohittaminen alkaa olla Vapulle muutenkin jo ihan tuttua touhua, kun se on ollut jo niin monta kertaa minun mukanani eri koirajutuissa (agilityssa, kaksi kertaa kisoissa turistina, tokokoulutuksissa). Eli vaikka täällä maalla ei ihan hirmuisesti tulekaan toisia koiria lenkeillä vastaan (lue: n. kaksi kertaa vuodessa), niin Vappu on jo oppinut ohittamaan toisia koiria ihan fiksusti.

Harjoittelimme myös luoksepäästävyyttä, mikä sekin sujui hienosti. Vappu on erittäin luoksepäästävä, mutta ei tungettelevalla tavalla (eli se heiluttaa iloisesti häntää kaikille ihmisille ja antaa kaikkien tulla luokseen, mutta ei hypi syliin tms.). Ja viimeisenä asiana treeneissä oli kontaktin harjoittelu. Katsekontaktin treenauksen jätin kuitenkin Vapun kanssa väliin kasvattajan ohjeiden mukaisesti. Täytyy tehdä sen kanssa muuten kontaktiharjoituksia, mutta jättää katsekontaktit pois.

Pentutokon jälkeen treenasin vähän myös aikuisten koirien kanssa. Ulpun kanssa otin seuraamista ja nyt otin treenin alle sen vähän lipsuneen katsekontaktin (Ulpulta sitä siis vaaditaan ;) ). Ja sainkin ihan kivan ja tiiviin katsekontaktin seuraamiseen. Harjoittelin myös kaukoja niin, että palkkana oli Ulpun takana oleva pallo. Matkaa koiran ja minun välillä oli n. 3 m. Kaukot olivat nopeita ja napakoita.

Vilman kanssa otin vähän seuraamista ja palkkasin/leikitin sitä pallolla. Matami oli aivan onnessaan pallopalkasta ja riehui itsekseenkin narupallon kanssa :)