Kesällä meinaa unohtua tämä blogin päivittäminen kokonaan, joten tässä tulee nyt kahden viikon päivitykset samalla...

Viime viikko olikin melkoinen agilityviikko, sillä treenasimme kolmena päivänä. Ensin maanantaina oli Vapun treenit ja Vappu menikin aika mainiosti. Mamman "pikku"koirasta alkaakin kehkeytyä oikein kunnon agiliitokoira Vauhti on aivan hurja ja Vapulla on selvästi tosi kivaa. Ja tajusin treeneissä senkin että Vappu osaa jo kepitkin aika mallikkaasti!

Ulpun treenitkin sujuivat hyvin, vaikka Jari yritti tehdä mutkikkaita ratakuvioita. Itse hieman sähläsin näiden käsieni kanssa, mutta Ulpu on ilmeisesti jo niin turtunut mamman sähläilyyn että ohjautuu siitä huolimatta hyvin. Ja kun minunkin käteni olivat Jarin ohjeistuksen oikein, niin ratapätkät sujuivat vielä paremmin. Teimme myös hyppytekniikkaharjoituksia.

Torstaina kävimme treenaamassa agia Sannan kanssa. Sanna osallistuu Ulpun kanssa agikisoihin 14.8. joten pitää käydä harjoittelemassa yhdessä pari kertaa ennen sitä. Ja ihan kivasti Ulpu ja Sanna toimivat yhdessä. Ällistyttävän hyvin itse asiassa, sillä Ulpu kun ei kaikista vieraista ihmisistä välitä. Mutta Sanna kun ei ole ollut enää vieras toukokuun erkkariviikonlopun jälkeen. Ja Sannalla oli vielä pallo...

Nyt maanantaina oli taas Vapun agility. Ja tällä viikolla sujui vieläkin paremmin kuin viime viikolla. Ensimmäinen rata oli melko vaikea tuollaiselle mölli-koiralle (oli mm. 4 hyppyä eri suuntiin ihan vinossa, piti tehdä valssia, radalla oli puomi, jne.) ja siitä huolimatta me selvitimme sen Vapun kanssa ihan hienosti. Toinen rata oli hieman helpompi ja sekin meni hienosti. Hyvä Vappu!

Ulpun treenit olivatkin tällä viikolla melkoisen vaativat... Heti alkuun harjoittelimme poispäin kääntymistä. Tuntui vaikealta, mutta yllättävän helposti sen sitten loppujen lopuksi sai sujumaan. Teimme ensin kuivaharjoituksia, sitten yhden esteen kanssa ja lopuksi radalla. Toisena asiana harjoittelimme putkessa jarruttamista. Olemme aikaisemmin harjoitelleet vahdin jarruttamista muuten radalla ja siellä se on onnistunutkin ihan ok, mutta putkessa vauhdin jarruttaminen oli Ulpun kanssa tosi vaikeata -se rakastaa putkea. Jarrutusharjoitus alkoi kuitenkin onnistua monen monen toiston jälkeen. Tämän jälkeen otimme radanpätkän missä oli putkijarrutus ja pakkovalssi. Lopuksi Jari teetti meillä radan missä oli mukana mm. tuo poispäin kääntyminen, sylkkäri ja takaakierto ja rata sujui yllättävän hyvin. Jee!

Nomejuttuja olen treenaillut Vapun kanssa jonkun verran itsekseni tässä parin viikon aikana kotona. Meillä ei ole ollut kimppatreenejä nyt muutamaan viikkoon. Olen treenannut linjaa erilaisissa paikoissa (myös jonkun verran vedessä) sekä motivoituna että sokkona. Ja markkeerauksia olen ottanut joitakin kertoja. Olen ilmoittautunut Vapun kanssa elokuun lopun nome-kokeeseen. Toivottavasti saadaan paikka.