Voi vitsi kun treenit onnistuisivatkin aina näin hyvin! Ihana koira (tai koira siis onkin aina ihana, ohjaaja vain yleensä mokailee vähän tämänpäiväistä enemmän).

Ulpu on nyt kevättalven aikana tajunnut pujottelun. Se ei enää tänään tarvinnut kepeillä käsiapua lainkaan. Mutta kävelen edelleen "rytmikkäästi" apuna siinä koiran vieressä. Kohta päästään varmaan tästäkin avusta. Keinu meni tänään ekan kerran ilman apuja. Eli en pitänyt varmistelun vuoksi koiran pannasta kiinni, enkä hidastanut yhtään keinun takaisinheilahdusta. Ulppis meni sen hienosti itse, ja innokkaasti. Ja Ulpu pysähtyy hyvin keinun kontakteille sekä ylösmenossa että alastulossa. Treenailimme yksittäisinä esteinä myös muuria ja rengasta ja ne menivät hyvin.

Ekalla radalla harjoiteltiin takaakiertoa. Ne radanpätkät menivät Ulpun kanssa tosi hyvin molempiin suuntiin, jee! Toinen rata oli mutkainen: takaakiertoja ja koira piti saada irtoamaan esteelle poispäin ohjaajasta. Ekalla kerralla se onnistui hyvin. Mutta Sarvis laittoi minut vaihtamaan ohjaustyyliä (pakkohan sitä siis tietenkin on opetella uusiakin asioita, joten ihan hyvä asia tuo eri ohjauksen opettelu oli). Uudella tyylillä rata ei sitten enää mennyt aivan yhtä lennokkaasti, vaan jouduimme vähän hinkkaamaan tuota kohtaa missä koiran olisi pitänyt hakea esteelle poispäin ohjaajasta. Ohjaaja (minä) kun ei osannut tällä tyylillä niin hyvin, ja koirakin oli vähän ihmeissään että mitä pitää tehdä. Mutta lopulta sekin onnistui ihan ok.