Kävin tänään illalla tokoilemassa koulun pihassa koirien kanssa. Vilman kanssa treenasin seuraamista, luoksarin pysähtymisiä ja maahanmenoa. Menivät kaikki ok. Pysäytyksissä Vilma valuu liikaa eteenpäin käskyn jälkeen, mutta aivan sama :) Kun tuo nyt on tuollaista "eläkeläistottista".

Vapun kanssa oli tarkoitus treenata luoksetuloja, mutta kun se haistoi että minulla on makkaraa, niin ei se irronnut mihinkään... Ahne pikkukoira :) Aloin sitten harjoitella istumista ja Vappu oppi sen ihan hetkessä! Fiksu neiti! Ja se siis todella oppi istumisen, sillä kokeilin istu-käskyä vielä autollakin, kun olin laittamassa Vapun autoon ja se istahti nätisti auton takaluukun viereen. Nyt täytyy alkaa sitten pikkuhiljaa ottaa tuohon käskyyn mukaan käsimerkki ja pillitys.

Ulpun kanssa treenasin ensin seuraamista. Se meni ihan ok, katsekontakti hyvä, mutta tarkkuutta olisi tarvittu lisää käännöksiin. En kuitenkaan jaksanut alkaa hinkata niitä paremmiksi. Ja minun täytyy alkaa itse päästä eroon siitä että höpötän koiralle koko ajan...

Luoksetulot (3 kpl) olivat vauhdikkaita ja hyviä.

Liikkeestä pysähtymiset (2 kpl) superhyvät :) Ei mitään korjattavaa. Seuraaminen oli tiivistä ja pysähtyminen tarkka, koira odotti kauniisti paikoillaan häntä heiluen ja istahti heti käskystä. Tosin toisella kerralla aavistuksenomainen ennakointi käskyyn koiran osalta, eli se tiesi jo että mikä liike on tulossa.

Ja lopuksi paikallamakuu aivan superhienosti!!! Laitoin Ulpun makaamaan keskelle koulun pihaa varjoon ja kävelin pitkälle kentän reunalle. Heti ensimmäisellä käskyllä nopeasti maahan ja Ulpu makasi aivan rauhassa koko 2 min :) Eli keväinen tapahtuma on ilmeisesti voitettu! Istu-käskyä vähän avitin pienellä käsimerkillä, jotta koira varmasti nousee. En halunnut että niin hyvin mennyt liike kaatuu siihen, että koira ei sitten nousekaan ensimmäisellä käskyllä ja sitten koira paineistuu toisesta käskystä.

Tokoilun jälkeen vein koirat uimaan.