Otin torstain agilitytreeneihin Ulpunkin mukaan. Ulppis ei tietenkään pääse vielä pitkiin aikoihin radalle edes höntsäilemään, mutta nyt kun se jo kuitenkin liikkuu suht normaalisti, alan pitää sitä mukana treeneissä ihan mielen virkistämisen vuoksi. Ja Ulpu pääsee siinä samalla ainakin lämmittely- ja jäähdyttelylenkeille.

Vappu oli innoissaan päästessään treenaamaan. Ulpun mukana oleminen taisi tuoda vielä vähän extramotivaatiota Vapulle. Rata sujui tällä kertaa kohtalaisesti. Minä itse sähläsin ja radassa oli monta Vapulle vaikeaa ohjauskohtaa mitä piti hinkata useaan otteeseen ennen kuin alkoivat sujua. Mutta lopulta ohjaus alkoi kulkea ihan mukavasti. Vappu tuntuu oppivan nopeasti kunhan kerron sille vain selvästi mitä haluan. Vappu on kuitenkin sen verran ohjaajaherkkä että huono epäselvä ohjaus aiheuttaa koiralle epävarmuutta ja passivoi sitä.

Keppejä menimme pitkän tauon jälkeen verkoilla ja ne sujuivat parin kerran mieleenpalauttamisen jälkeen oikein vauhdikkaasti.

Treeneissä tuli kuitenkin eteen uusi ongelma. Vappu ei halua kiivetä A:ta ylös, kun pysäytän sen ylösmenokontaktille. Sen jalat alkavat helposti lipsua jos se joutuu ponnistamaan A:n ylös paikoiltaan. Tähän asti olen siis aina pysäyttänyt sen, mutta nyt se on muutaman sutimisen jälkeen alkanut inhota A:ta ja yrittää väistää koko tilannetta. En halua jatkaa näin sillä en halua tehdä esteestä koiralle epämiellyttävää. Täytyy siis antaa Vapun tulla A:lle vauhdilla. Nyt pitää vain sitten miettiä miten saan neiti koipeliinin (Vapulla on pitkän jalat, joten loikatkin ovat pitkiä) tulemaan A:lle vauhdilla niin ettei se hyppää ylösmenokontaktin yli... Jos jollakin on hyviä ideoita, niin kommentteja tännepäin kiitos.