Kävin tänään kentällä vähän agilityilemässä. Sinne mennessäni paikalla oli myös tokoporukkaa, joten pääsin ottamaan aluksi Ulpun kanssa lyhyet tokot. Aloitimme kolmen koiran paikallamakuulla (sillä meidän kompastuskivellä). Ja siitä tuli nyt ihan kiva onnistuminen. Kävin koko ajan palkkaamassa Ulpua ja poistuin sen luota vain 2-5 metrin päähän monta eri kertaa (olin poissa aina vain muutaman sekunnin kerrallaan). Ulpu kesti tämän ihan hyvin, vaikka rivissä oli siis muitakin koiria ja myös niitä käytiin palkkaamassa. Jes! Tästä jatketaan, eli siis "back to basics" :) Otin myös lyhyen pätkän seuraamista, liikkeestä pysähtymisen ja maahanmenon sekä tokohypyn. Kaikki sujuivat tosi nätisti :)

Ulpun kanssa treenasin agia vain yksittäisiä esteitä. Otin muutaman kerran keppejä, jotka ihan ok. Ja palauttelin sille mieleen renkaan ja pussin, joita ei talvikautena treenattu lainkaan. Ulpu meni molemmat ihan ok ja sillä oli hauskaa.

Vappukin pääsi vähän treenaamaan agia. Se meni putkea, jonka se oppi viime viikolla. Ja keppejäkin harjoittelimme taas pari kertaa. Uutena esteenä opettelimme Vapun kanssa pussia. Se oli Vapusta tosi kiva juttu. Pikkuneitiä ei pelottanut ollenkaan kankaan alle sukeltaminen (tosin en tätä kyllä yhtään epäillytkään, sillä sehän sukeltelee jatkuvasti raksalla lautapinojen pressujen alla). Ja Vappu ei ollut yhtään kiinnostunut toisista koirista kentällä, vaikka se oli vapaana :) Mamman kanssa touhuaminen oli paljon hauskempaa. Siitä on siis kasvamassa oikein hieno harrastuskoira.

Vilma pääsi vielä lopuksi taas vähän touhuamaan kentälle mielenvirkistys-agilitya ja se oli "häiriökoirana" agilityn alkeita opettelevalle Retulle. Eli Retulle vähän haastetta, kun kentän reunalla on toinen koira odottelemassa.