Nyt pitäisi olla jo nukkumassam, mutta kun ei nukuta, niin kirjoittelen tämän päivän touhuiluja tänne blogiin...

Treenasin molempia koiria tänään tuossa omassa pihassa. Aluksi otin treeniin Ulpun, ja Vilma sai jäädä kateellisena sisälle odottelemaan vuoroaan. Aloitimme Ulppiksen kanssa sivulta maahanmenoilla. Ne kun ovat olleet tässä viime aikoina jostain syystä Ulpulle hankalia (ja niiden takia paikallamakuun harjoittelu on ollut vähän takkuista). Se on siis kyllä mennyt maahan, mutta pompannut samantien takaisin istumaan. Nyt se kuitenkin pysyi kauniisti makuulla ja meni aina ensimmäisellä käskyllä. Otin maahanmenotreenin lisäksi pari ihan lyhyttä paikallamakuuta. Tällaista treeniä vain lisää ja häiriönkin alaisena.

Toisena asiana otimme seuraamista. Tein sellaista "vauvatreeniä", eli vahvistin namilla sivulletulon oikeaa paikkaa ja asentoa + katsekontaktia, otin lyhyitä yhden tai kahden askeleen pätkiä sekä käännöksiä paikalla. Lopuksi otin muutaman pidemmän seuraamispätkän ja ne sujuivat oikein hyvin. Tänään kokeilin myös ensimmäistä kertaa täyskäännöstä vasemmalle: eli Ulpu siis pyörähti käytännössä paikallaan siinä minun vierelläni, joutui jopa ehkä vähän peruuttamaan, kun tein käännöksen. Tämäkin sujui hienosti. Ulpu osaa lukea hyvin vartalon ja pään liikkeitä ja osasi siis ennakoida käännöstä juuri sopivasti.

Seuraamisien jälkeen treenasimme vielä vähän kapulan pitämistä ja Ulpu sai tehdä 3 noutoa. Niin ja treenasinhan minä vähän pillipysäytyksiäkin.

Vilman kanssa aloitin myös seuraamisella ja "vauvatreenillä". Eli siis vain yhtä ja kahta askelte eteenpäin jne. Seuraaminen sujui hienosti ja katsekontakti pysyi koko ajan hyvänä. Ja kun katsekontakti pysyy hyvänä, osaa Vilma ennakoida käännökset yms. nopeammin. Hienoa!

Vilmankin kanssa otin pari noutoa. Muuten meni oikein hyvin, mutta palautuksissa oli huomattavissa hienoista kapulan pureskelua. Ei pahaa, mutta kuitenkin. Vilma oli vähän kierroksilla, kun joutui odottamaan omaa vuoroaan Ulpun treenien ajan, ja ne kierrokset taisivat siis vähän purkautua siihen noutokapulaan...

Viimeisenä asiana treenailin Vilman kanssa luoksetulosta pysäytystä. Se uusi käsimerkki tuntuu edelleen toimivan! Uskaltaako tätä edes kirjoittaa tänne... Mutta pysähdykset olivat tosi hyviä (ehkä sellaisia kasin arvoisia kokeessa), mutta siis Vilman tekemäksi aivan mahdottoman upeita!!! Ja sain koiran pysähtymään pelkällä käsimerkillä (tähän asti olen joutunut käyttämään sekä suullista käskyä että käsimerkkiä). Eli huomattavaa edistystä entiseen. Toivottavasti tämä ei ole joku ohimenevä mielenhäiriö... :)