Osallistuimme tänään Ulpun kanssa Hakametsässä möllitokoon. Suorituksessa oli sekä hyviä että huonoja asioita.

Luoksepäästävyys (10 pistettä) oli hyvä. Sen kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa (olenkin sanonut tutuille, että Ulpu ei ole lukenut rotumääritelmästä sitä kohtaa missä sanotaan että vesispanieli on epäluuloinen vieraita kohtaan).

Paikallamakuussa (5 pistettä) jäin koiran viereen. En halunnut aiheuttaa tälle liikkeelle takapakkia sillä, että Ulpu mahdollisesti paineistuu/ahdistuu kehänauhojen ulkopuolella olevasta yleisöstä (ihmisiä oli tosi paljon) ja koirista (aivan kehänauhojen ulkopuolella oli jatkuvasti koirilla kähinää ja Ulpu oli reunimmainen koira, en tajua miksi piti tulla siihen tokokehän viereen tappeluttamaan koiriaan...). Mutta siis tämä koiran viereen jääminen oli varmasti ihan hyvä ratkaisu. Ulpu makasi ihan rauhassa koko ajan, vaikka ympärillä oli tapahtumaa ihan riittävästi, meni ekalla käskyllä reippaasti maahan ja nousi ekalla käskyllä heti istumaan.

Seuraaminen kytkettynä (9 1/2 pistettä) (vapaana seuraamista ei ollut) oli kovin löysää, ei ollenkaan Ulpumaisen energistä ja iloista. Varsinkin käännöksissä koira jätätti. Ja pysähdyksissä istumiset olivat hitaita.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä (7 pistettä) oli huono... Jouduin antamaan kaksi käskyä! Tämähän on siis yleensä Ulpun bravuuri :(

Luoksetulo (9 1/2 pistettä) oli vauhdikas, mutta korjasin koiran vinon perusasennon ylimääräisellä käskyllä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä (9 pistettä) oli muuten hyvä, mutta Ulpu istahti ennen käskyä. Tätähän se on alkanut tekemään treeneissäkin. Eli nyt täytyy alkaa vapauttaa/palkita koira seisomiseen.

Estehyppy (9 pistettä) sujui hienosti, mutta jouduin antamaan Ulpulle kaksi käskyä istumiseen...

Kokonaisvaikutus (9 1/2 pistettä). Tuomarin mukaan iloinen koira, joka selvästi osaa asiat.


Summa summarum: Ulpu paineistuu heti kun astumme kehänauhojen sisäpuolelle. En tiedä mikä tapahtuma sille on jäänyt takaraivoon huonona kokemuksena, mutta sitkeästi se siellä pesii... Meidän esityksemme kisoissa ei ollut ollenkaan tavanomaista Ulpun tasoa. Eli nyt täytyy alkaa ottaa paljon kisamaista treeniä kehänauhojen kanssa jne. jotta saadaan pyyhittyä koiran mielestä pois se negatiivinen mielikuva kokeista. Nyt tämänpäiväisissä möllikisoissa sain onneksi palkittua Ulpua vähän pallolla ja makkaralla siellä kehässä :)