Sunnuntaina kävimme sitten jäljestämässä koirien kanssa ne edellisenä päivänä tehdyt jäljet. Tämä oli muistaakseni Ulpun ensimmäinen 24h vanha jälki ja ainakin ensimmäinen noin pitkä (n.500m).

Ulpu jäljesti ihan hyvin. Kerran se poikkesi jäljetä pois, mutta löysi itse takaisin jäljelle. Siitä olin tietenkin tyytyväinen, sillä haluaisin heti alusta lähtien antaa koiralle tilaa tehdä töitä itsenäisesti. Mutta Ulppis siis tosiaan löysi hienosti pienen lenkin tehtyään takaisin jäljelle ja jäljestys jatkui. Makauskulman Ulpu tutki tarkasti ja jatkoi kulmalta hienosti oikeaan suuntaan. Ja löytyihän se kaatokin sieltä jäljen päästä:) Kaatona minulla oli molemmille koirille hirvenlihaa.

Vilma jäljesti jonkun ajan kuluttua saman jäljen kuin Ulpu. Pampula jäljesti upeasti! Ehdottomasti sen parhaita jälkisuorituksia. Jos uskaltaisin luottaa siihen, että Vilma jäljestää kokeessakin noin hyvin, niin ilmoittaisin sen heti. Mutta kun Vilman suoritukset vaihtelevat valitettavasti niin laidasta laitaan vähän päivän mukaan. Vilmakin muuten teki ihan samassa kohdassa pienen poikkeaman jäljelta kuin Ulpukin oli tehnyt (emme kuitenkaan jäljestäneet Vilman kanssa Ulpun jälkiä). Ja Vilmakin löysi oma-aloitteisesti takaisin jäljelle :) Eli kokeessa ei olisi tuomittu hukkaa. Mutta kun molemmat tytöt vähän harhailivat siinä samassa kohdassa, niin poikkesivat varmaan riistan jäljille. Hirviä tuolla metsässä on ainakin runsaasti, joten olisivatkohan jäljestäneet hetken aikaa hirven jälkiä.