Voi että kun lyhyet pihatreenit voivat saada olon tuntumaan hyvältä Treenasin molempien koirien kanssa ja ihan nappisuoritukset kummaltakin tytöltä! Toki treenitkin olivat helpot, pihatreenit kun olivat, mutta aina nuo onnistumiset ovat kivoja.

Vapun kanssa oli ensin tarkoitus ottaa hieman erilainen treeni, mutta kun lähdin kahlaamaan lumessa tuonne "nurmialueelle" niin trenisuunnitelma muuttui: lunta on reiteen asti enkä itse jaksanut tehdä sen takia aluksi suunnittelemiani kuvioita. Tein siis Vapun kanssa yhden motivoidun linjan. Kun olin vienyt damin linjalle, heitin Vapun vierestä häiriödamin läheisen puun juurelle. Vappu lähti aika provosoivasta häiriöheitosta huolimatta hienosti eteen linjalle. Toistin tuon linjaharjoituksen ja annoin Vapun lopuksi hakea heitetyn häiriödamin. Tämän jälkeen vein Vapun hetkeksi sisään ja vein samalle linjalle (mitä siis olimme jo tehneet pari kertaa) vielä yhden damin. Otin Vapun ulos ja veimme sen kanssa muistidamin pihamme portille. Menimme pihan puolelle tekemään linjaharjoituksen ja sitten palasimme muistidamille etupihalle.

Ulpun kanssa treenasin aluksi seuraamista. Otin seuraamistreenin ihan kisakaaviolla, mutta makupaloja sateli hyvästä kontaktista ja nopeista istumisista ja käännöksistä. Toisena asiana treenasimme liikkeestä pysähtymistä. Top-käsky on ollut viime aikoina hieman unholassa, joten sitä täytyy alkaa muistuttelemaan mieliin Ulpun kanssa. Totesin että makupalan kanssa tämä ei onnistu. Ulpusta on tullut pentujen saamisen jälkeen niin ahne (ei muuten olisi ikinä uskonut tuosta entisestä paastoilijasta ja nirsoilijasta) että se ei oikein keskity kunnolla jos minulla on nameja kädessä. Narupallon kanssa sain kuitenkin treenattua tosi upeita pysähdyksiä! Ja Ulpu ei alkanut yhtään ennakoida pysähtymistä seuraamisesta vaikka treenasin tätä melko pitkään: seuraaminen pysyi innokkaana ja tiiviinä ja pysähtymiset olivat pallopalkalla nopeita. Ja sain jopa palata koiran viereen (ja jopa hieman sen taakse) niin että Ulpu pysyi aivan paikoillaan ja iloisen näköisenä. Jee! Top-treenin jälkeen otin vielä kerran saman seuraamiskaavion kuin aluksi, mutta tällä kertaa niin että palkkasin vasta lopuksi pallolla. Seuraaminen meni upeasti.