Olin tässä keväällä Ulpun kanssa Marja Ala-Nikkolan kisaavien ryhmässä. Meillä jäi muutamat treenit sairastamisen takia väliin, mutta pääsimme sentään välillä paikalle. Aloitimme kursilla ohjatun noudon opettelun ja palauttelimme mieliin vähän tunnaria ja ruutua, jotka ovat jääneet meillä viime kesän/syksyn jälkeen kokonaan tauolle (kun emme ole siis treenanneet oikein mitään). Ulpulle ei vain sopinut kurssilla käytetty ruutu-metodi, eli se että ruudussa oli pallo odottamassa. Se pää kilahti pallosta liikaa.

Paikallamakuuseen saimme Marjalta hyviä vinkkejä ja minun palaamiseni koiran viereen sujuu nyt rauhallisemmin (Ulpu ei stressaannu/hyppää ylös). Ja otimme myös luoksetulosta pysäytystä yhdellä kerralla. Totesin kurssilla myös että AVOn hyppy sujuu :)

Tänään treenailin Ulpun kanssa itsekseni. Menin AVOn liikkeet läpi, kun halusin nähdä että missä kuosissa ovat. Muuten sujuivat hienosti, mutta liikkeestä seisomisessa en pääse tekemään koiran taakse sitä lenkkiä. Eli tätä täytyy alkaa miettiä. Mikä avuksi? Treenasin myös tänään ruutua sillä "maan lääppimis" -metodilla ja se sopii Ulpulle. Lähetin koiraa sillä ruutuun kaikista neljästä suunnasta enkä alun jälkeen enää käynyt näyttämässä ruutua, vaikka vaihdoin lähetyspaikkaa. Ja koira meni kuitenkin ruutuun. Eli jatkamme tällä. Myös luoksarin pysäytys onnistui nyt ihan nappiin käsimerkillä. Ja kokeilin myös hyppynoutoa, mikä meni hienosti. Eli sekalaiset treenit, mutta suurin osa liikkeistä siis oikein hyviä ja koiralla oli hauskaa. Ja mikä parasta, vaikka palkkasin välillä pallolla, koira pysyi kuitenkin sopivassa viretilassa. Ei siis mitään ylivirekilahduksia. Alamme kai molemmat oppia sitä vireen säätelyä... Minä tietenkin lähinnä.