Päivittäminen laahaa vähän jäljessä, kun olen niin kiireinen, niin kiireinen. Mutta tiistaina olimme siis taas treenailemassa agia. Otimme lyhyttä radanpätkää (hyppyjä ja putki), A:ta (A oli ensimmäisen kerran jo ihan korkeana ja Vappu meni sen ihan hienosti) sekä rengasta (meni hienosti).

Vappu suorittaa yksittäiset esteet tosi kivasti, mutta jos sen kanssa ottaa rataa, niin saa olla tosi tarkkana että neiti ei kierrä esteitä. Kiertäminen ei mielestäni johdu siitä etteikö Vappu haluaisi esteitä suorittaa, vaan siitä että se ei ole aina ihan varma että mitä pitää mennä. Ja kun se ei ole vielä oikein "syttynyt" tähän lajiin, niin esteet eivät vielä houkuttele sitä radalle etenemään vähän itsenäisemmin. Vapulle pitää vääntää rautalangasta, jotta se varmasti tietää mille esteille ollaan menossa. Muussa tapauksessa vauhti hidastuu ja koira on tosi epävarma/jättää tekemättä.

Täytyy nyt vähän miettiä että miten jatkan sen kanssa. Jos koira ei ole innoissaan lajista, niin mitäpä sitä nyt väkisinkään tekemään. Voisin ehkä talven ajan treenailla pääasiassa Ulpulla ja ottaa Vapulla siinä sivussa aina jotain tosi helppoja juttuja. Näin saisi vahvistettua sen itsetuntoa agissa. Katsoo siinä sitten että alkaako koiralle tulla yhtään enempää kipinää tähän lajiin. Jos ei tule, niin sitten agi ei vain ole Vapun treeniohjelmassa.

Ja päivitetään tähän agilityn alle nyt samalla sekin, että emännän hirmuisesta alkusyksyn kiireaikataulusta huolimatta olemme yrittäneet treenailla Vapun kanssa aina välillä hieman nomejuttuja ihan vaikka sitten kotipihassa jos ei pidemmälle päästä. Mutta treenaaminen on kyllä jäänyt nyt tässä elokuun ajan niin vähäiselle että hävettää.