Jospas sitä pitäisi alkaa ihan oikeasti taas treenailemaan vähän aktiivisemmin...

Vapun kanssa treenasin tänään eteenmenoja pihassa. Se on vaan niin ärsyttävän itsepäinen noissa jutuissa. Muuten se on välillä ihan tuskallisen pehmeä ja ohjaajaherkkä mutta nomeilussa vietit puskee sen verran että se tekee omia päätöksiä. Vappu haluaisi hakea damit omassa järjestyksessään eikä siinä missä minä päätän. Linjalle lähetyksen treenaaminen on siis aina ärsyttävää junnaamista ja hermo meinaa mennä. Mutta ohjaaja pääsee kuitenkin aina lopulta voitolle näissä asioissa. No, pehmeydessä on tietty se hyvä puoli että Vapun saa aina kutsuttua pois jos se yrittää lähteä väärään suuntaan, mutta kun haluaisin saada tietenkin vain niitä onnistuneita suorituksia eikä sitä junnaamista. Muistidamiharjoitus meni hyvin (laitoin siis muistidamin treenin alussa odottamaan). Ja pillipysähdykset alkaa sujua tosi hyvin. Vapun saa kesken noudonkin jo pysähtymään. Aloin treenailemaan pillipysähdystä kunnolla vasta nyt keväällä, joten tosi hyvin on siis tuo oppi mennyt koiralle perille.

Voiton kanssa otin ekat noudot tänään pihassa ja pikkumies haki ja palautti upeasti. Tein sille jo muutaman markkeerauksen pusikkoonkin ja ne menivät hienosti :)

Koirat kävivät tänään myös uimassa. Voitosta on tulossa oikein vesipeto. Se hyppäsi tänään valtavalla loikalla törmältä suoraan uimaan :) Ja se palauttaa vedestäkin hienosti käteen (heittelin sille rannassa keppiä, täytyy ottaa ensi kerralla dami mukaan). Ulpun jalka ei vielä oikein kestänyt lyhyttä lenkkiä + uimista (tai siis vedessä riehumista, Ulpuhan ei tunnetusti osaa uida rauhallisesti vaan se hyppii, pommpii, ryntäilee, ui, melkein sukeltelee, juoksee rantavedessä ja pyydystää vesipisaroita ja pärskeitä...).