Olimme tänään Suvin ja koiralauman kanssa Kyötikkälässä treenaamasa. (Olen taas nyt vähän aktivoitunut treenin suhteen.)

Otin aluksi Vilman kanssa noutoa. Se menee ihan kohtalaisesti, pientä hiomista vielä ennen kuin liike on kisavalmis (tai saisi siitä tuollaisenakin kisoissa pisteitä). Seuraaminen meni tosi hyvin, täsmällisesti, iloisesti ja reippaasti. Samoin liikkeestä maahanmenot ja pysähdykset (ja tein myös ne avon lenkit koiran taakse kun palasin sen luo). Kaukokäskyissä Vilma oli ihan yli-innokas! Otin niitä 5-6 metrin välimatkalla. Koira meinasi vaihtaa asentoja jo ennen käskyjä... Onkohan tätä tullut hinkattua vähän liikaa ;) Nyt täytyy olla tarkkana, että asentojen vaihto tapahtuu ainoastaan käskystä. Ei saa antaa Vilman yhtään ennakoida. Otin myös muutaman kerran sitä meidän "kompastuskiveä" (syytä miksi ei vielä olla kisattu avossa) eli luoksetulosta pysäytystä. Otin lyhyellä matkalla ja palkkasin Vilman pysähdyksestä taaksepäin pallolla. Pysäytykset menivät ihan hyvin. Jospa me päästäisiin kesän aikana kisoihin asti? Labbiskerho haki juuri avo-koirakkoa kesän kisoihin joukkueeseensa... Hmmm :)

Ulpun kanssa otin seuraamista. Samalla kentällä oli muutama jalkapalloilija potkimassa palloa ja joku mies sakemannin kanssa vetämässä pk-treenejä. Ja kuin Ulpun kiusaksi nurmikentällä pyöri vielä tuulessa muovipussikin. Tähän lisättynä se, että Ulpu oli joutunut katselemaan autossa kateellisena Vilman treenejä (ja Suvin Rauha-kultsun), niin otin autosta aika ylikierroksilla käyvän neitokaisen. Ulpu yritti tehdä aluksi seuraamisen "puolittain" ja huomio oli enemmän jalkapalloilijoissa kuin minussa. Kävimme koiran kanssa pienen tahtojen taiston tässä asiassa ja minä voitin YT-neuvottelut :) En antanut sen höseltää ja vaadin, että nyt on toteltava. Sen jälkeen Ulpu tekikin varmaan tähänastisen elämänsä parasta seuraamista! Seuraaminen oli uskomattoman tiivistä ja katsekontakti täydellinen. Ja koiran häntä vispasi koko ajan. Wau mikä koira :) Ulpu yllättää minut jatkuvasti ja opin siitä koko ajan uutta. Hassua tuossa sen hössöilyssä oli tänäänkin se, että uskalsin ihan luottavaisesti pitää sitä vapaana kentällä. Se ei olisi lähtenyt juoksemaan jalkapalloilijoiden luo tms. mutta keskittyminen meinasi siis herpaantua ihan tyystin niiden jalkapalloilijoiden takia.

Lopuksi otin Ulpun kanssa vielä muutaman maahanmenon ja Vilman kanssa yhden eteenlähetyksen. Suvin treenailtua vielä Siiri-kultsun kanssa lähdimme lenkille metsätielle. Koirat saivat juosta vapaana.