Tokoilin tänään vähän Ulpun kanssa. Ensimmäisen kerran kunnolla koko viikkoon, kun muuten viikko onkin mennyt sairastaessa. Otin Ulpun kanssa seuraamista (lyhyitä suoria pätkiä, yhtä ja kahta askelta ja käännöksiä). Seuraaminen meni ruosteisen alun jälkeen oikein hyvin. Ja Ulpu oli tosi innoissaan (no, milloin se nyt ei olisi innoissaan).

Toisena asiana otin liikkeestä pysähdyksiä. Nekin menivät ihan kivasti. Ulpu alkaa selvästi tajuta mitä "top" tarkoittaa (käytän siis käskysanaa "top" seisahtumiseen, jos joku ei sitä tuosta tajunnut). Pystyin jo itse vähän liikkumaan käskysanan jälkeen eteenpäin/edestakaisin ja Ulpu pysyi kuitenkin paikoillaan. Minä kuitenkin näytin sille koko ajan käsimerkkiä avuksi, ja siitä täytyy nyt päästä pian eroon. Ulpu kun oppii niin järjettömän nopeasti eri asiat, niin se kyllä oppii sitten myös vain tuohon käsimerkkiin, eikä sitten kuuntele käskysanaa välttämättä lainkaan... Pitäisi aina muistaa ettei ota mitään tuollaisia typeriä ylimääräisiä apuja mukaan kun opettaa Ulpulle jotain.

Kävin ostamassa tänään uuden ruokasäkin koirille ja ostin samalla Ulpulle Aktiivi-Puhtia nappulan lisäksi. Ulpu on syönyt sitä aikaisemminkin viime syksynä. Pistin sitä tänään heti iltaruoaksi nappuloiden sekaan, mutta sepä ei jostain syystä tuntunut maistuvan Ulpulle! Ulpu söi ensin kaikki nappulat ja sitten viimeisenä vähän hidastellen sen puhdin... Mikähän siinä nyt on? Luulisi, että tuollainen lihabarffimössö maistuisi paremmin kuin ne nappulat. Samalla ruoanhakureissulla ostin koirille myös hirveluita. Vilma kun on allerginen naudalle, niin täytyy aina yrittää löytää jotain "vaihtoehtoherkkuja".

Ensi viikolle olen varannut agilityvuoron 2 kertaa, maanantaille ja perjantaille. Hiihtolomasta menee kolme päivää Hämeenlinnassa opintojen parissa (täydennysopiskelen töiden ohella), mutta täytyy pari päivää uhrata ihan oikeasti vain lomailuun ja koiriin.

Äiti käytti tänään koirat pitkällä lenkillä. Itse en vielä uskaltanut lähteä ulos reippailemaan, vaikka tänään ei olekaan ollut kuumetta. Ja eilenkin äiti käytti koirat lenkillä. Hyvä äiti! :)