Vappendaalos pääsi minun kanssani keskiviikkona vaakkujahtiin. (Veljelläni ja hänen kaverillaan on erikoislupa.) Vappu toimi hienosti :) Alue oli aika tiheää, ryteikköistä metsää, eli näkyvyys oli huono. Mutta tämä oli oikeastaan vain eduksi, sillä Vappu ei päässyt vahingossa tekemään paukkunoutoja kun sillä ei ollut aavistustakaan milloin putosi ja minne. Pikkukoira jaksoi hakea hienosti. Olimme jahdissa 2-2,5h ja koko ajan Vappu teki hakua. Saldo oli muistaakseni 3 varista ja 5 lokkia.

Yksi lokki oli jäänyt haavakoksi ja se rynnisteli metsässä polulla Vappua kohden siivet ylhäällä. Vappu ryntäsi mamman viereen ihmettelemään moista otusta, mutta haki sen ihan hienosti, kun lokki ammuttiin polulle. Eikä tästä lokkihyökkäyksestä jäänyt traumoja :) Vappu haki seuraavat lokit ihan yhtä innokkaasti kuin edellisetkin.

Vappu meni jopa uimaan yhden lokin perään. Järvessä ei ollut kuin ranta sulaa ja jokki oli järven jäällä. Eli linnulla oli kova imu, kun sen perään piti mennä hyiseen veteen. (Vappuhan ei vielä uinut viime kesänä.)