Treenailin tänään päivällä koirien kanssa omassa pihassa (puiden varjossa, kun on niin kamalan kuuma). Ulpun kanssa treenasimme liikkeestä pysähtymistä. Nyt aloin jo kääntää rintamasuuntaani koiran kanssa samaan (tähän asti olen itse peruuttanut). Meni ihan ok. Otin myös luoksetuloja, ja ne sujuivat oikein iloisesti, vesispanielimaisella tyylillä tohottaen :) Lopuksi otin vielä ihan sivulla maahanmenoja ja maasta istumaan nousemista monta kertaa, ja niiden jälkeen pari seuraamisesta maahanmenoa (se on yksi Ulpun bravuureista).

Vilman kanssa treenasin luoksetulosta pysähtymistä, taas kerran. Kyllä se koko ajan paranee, mutta ei tuo koira vieläkään pysähdy ihan liinat kiinni (paitsi joskus harvoin, kun ilmeisesti haluaa yllättää minut). Otin myös luoksetuloja ihan läpijuoksuna. Vilma ei onneksi hidastele luoksetuloissa, vaikka olen ottanut sitä pysähtystä nyt niin paljon. Toisena asiana otin Vilman kanssa kaukoja. Pidin asennonvaihtojen välillä toooosi pitkät tauot ja sekös Vilmaa ihmetytti. Se yritti aluksi tarjota asennonvaihtoja ihan itsekseen. Mutta kun tajusin itse seistä asennonvaihtojen välillä suu kiinni (siis kirjaimellisesti suu kiinni) ja ihan eleettömänä, niin kyllä se alkoi pysyä halutussa asennossa. Nuo kaukot ovat jostain syystä Vilman lemppari ja se vaihtelisi asentoa aika tiuhaan tahtiin, ilman käskyjäkin... ;)

Edit: Tokoilin vielä illalla vähän klo 22 aikaan. Ulpun kanssa edelleen sitä liikkeestä pysähtymistä. Se on nyt meillä kovasti työn alla. Ja otin myös luoksetuloja ja pienen pätkä seuraamista (ja seuraamisessa paikallaan kääntymisiä). Lopuksi otin paikallamakuun (n. 1,5 min) ja se meni oikein hyvin, vaikka meillä oli kunnon häiriötäkin paikalla.

Vilman kanssa otin kaukoja ja liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Ne menivät kaikki oikein hyvin. Nyt se ei enää hötkyillyt kaukoissakaan, vaan odotti ihan kuuliaisesti käskyä. Otin myös 2 luoksetuloa (ihan suoraa luoksetuloa, ei pysäytyksiä) ja pienen pätkän seuraamista. Nyt olen saanut tuossa seuraamisessa katsekontaktia vähän parannettua Vilman kanssa.