Kävin tänään pitkästä aikaa tokoilemassa koirien kanssa. Vilman kanssa treenailin vähän AVO-liikkeitä: liikkeestä maahanmenoa, seuraamista ja noutoa. Ne menivät suht ok, enkä jaksa enää tuon rouvan kanssa niin hinkata ja viimeistellä, kunhan meillä molemmilla vain on hauskaa treenatessa :)

Vappukin pääsi vähän ulos autosta tutustumaan taas uuteen paikkaan. Mutta sen kanssa en nyt ihan vielä aloittanut treenaamista ;) Meidän treenimme ovat vielä sellaista yhdessäoloa ja iloisia luoksetuloja erilaisissa ympäristöissä.

Ulpun treenit menivät ihan superisti! Nyt tuntuu että toko alkaa taas sujua keväisten takapakkien jälkeen:
Seuraaminen oli iloista ja katsekontakti pysyi hyvin. Ihan vielä se ei parkkiksella treenatessamme ollut sellaista "Ulppis-energistä" touhottamista, mutta hyvää joka tapauksessa. Ja kun siirryimme vähän myöhemmin TAKUTien kentälle agia treenaamaan ja otin siellä pätkä seuraamista, niin se vanha Ulppis-seuraamis-vaihde löytyi!!! Seuraaminen oli superenergistä ja koira oli haljeta riemusta :) Tuntui taas siltä, että sen tassujen pohjissa oli vieterit, kun se lähti seuraamisliikkeeseen sellaisella turbolla. Jeee! :)

Liikkeestä maahanmenot olivat nopeita. Otin muutamia maahanmenoja niin, että koira sai palkan heti. Ja viimeiseksi otin maahanmenon koeliikkeenä, paitsi että omat kävelymatkat olivat lyhyemmät kuin kokeessa. Tuo viimeinenkin kerta meni oikein nätisti. Istumaan nousemisessa annoin käsiavun (tästä täytyy päästä eroon).

Liikkeestä seisomiset olivat myös hyviä. Niitäkin treenasin ensin niin, että koira sai palkan välittömästi pysähdyttyään. Sitten otin muutaman pysäytyksen niin, että kävelin pari askelta eteenpäin ja peruutin takaisin Ulpun luo palkkaamaan sen, ja lopuksi otin pysäytyksen koeliikkeenä, mutta taas lyhennetyillä kävelymatkoilla. Koeliikekkin meni hienosti! Tämä on ollut Ulpulle yksi vaikeimmista liikkeistä. Se ei meinaa millään pysyä paikoillaan, kun palaan sen luo. Mutta nyt se seisoi kauniisti ja rauhallisesti paikoillaan, kun palasin sen viereen. Hyvä Ulpu :)

Lopuksi otin vähän riskillä vielä lyhyen paikallamakuun. Riskillä siksi, että tämä liikehän meni ihan seinille keväällä, kun Ulpu pelästyi paikallamakuussa. Sen jälkeen liike ei ole onnistunut kunnolla missää, ei vaikka olen ottanut kuinka lyhyilla ajoilla ja lyhyillä välimatkoilla. Nyt koira vaikutti kuitenkin niin rennolta, että päätin yrittää. Ja se kannatti! Paikallamakuu oli vain n. 20-30s pituinen ja seisoin itse vain muutaman metrin päässä, mutta Ulpu makasi ihan kauniisti paikoillaan häiriöstä huolimatta (tuttuni käskytti omaa koiraansa parin metrin päässä ja viereiseltä agilitykentältä kuuluin keinun pauketta ja huutoja). Kun palasin sen luo, se hyppäsi istumaan ennen käskyä, mutta tämä pieni kauneusvirhe ei haitannut mitään ja Ulpu sai ison palkan :)