Tokoilin tänään kaikkien kolmen koiran kanssa koulun pihalla.

Vilman kanssa otin seuraamista, luoksareista pysäytyksiä ja kaukoja. Seuraaminen oli hyvää. Palkkasin pitkillä väleillä, enkä puhunut koiralle mitään liikkeen aikana, eli kokeenomainen treeni.
Luoksetuloista pysäytykset olivat ihan huippuhyviä! Vilma pysähtyi kuin seinään, ja juoksuosuus tuli laukalla (Vilma tosin laukkaa aina, eli tämä ei ole koskaan ongelma). Ehkä tämä "hälläväliä"-treenaaminen sopii Vilmalle, kun liikeet sujuivat näin hyvin.
Kaukokäskyjen kanssa meillä on ollut vähän ongelmaa viime aikoina ja olen miettinyt että miten jatkan niiden treenaamista. Vilma pysyy upeasti paikoillaan silloin, kun palkka on takana, mutta palkan puuttuessa se valuu reippaasti eteenpäin. Nyt päätin, että jätän takana olevan palkan pois ja korjaan koiran suorituksen aina jos se tekee väärin (Vilma on niin kovaluontoinen, että se ei "ota itseensä" vaikka sitä kävisikin korjaamassa liikkumisesta). Tämä uusi tyyli vaikutti toimivan tosi hyvin :) Parilla ekalla kerralla koira hiipparoi aina minua kohden asennonvaihtojen yhteydessä, mistä siis seurasi karjaisu ja koiran palauttaminen lähtöpaikkaan. Tämän jälkeen kaukot alkoivat sujua tosi hyvin ja sain palkattua koiraa onnistuneista suorituksista :)

Ulpun kanssa treenasin tosi paljon... Tarkoituksena ei ollut ottaa näin monia liikkeitä, hyi minua.
Seuraamista otin samoin kuin Vilman kanssa, eli kokeenomaisesti, kohtalaisen pitkiä sarjoja ja palkka/kehut vasta lopussa. Tämä onnistui hyvin. Kunpa menisi kokeessakin näin hienosti! :)
Liikkeestä maahanmenon/pysähtymisen otin molemmat kerran ja ne olivat ihan nappisuoritukset. Eli mitä niitä turhaan jauhamaan ja stressaamaan koiraa, kun onnistuivat heti niin hienosti.
Mutta sitten se paikallamakuu, murheenkryyni. Mulla menee hermo tämän liikkeen kanssa. Jätin Ulpun paikallamakuuseen ja sepäs lähtikin hiippailemaan mua kohti, kun viereisestä metsästä kuului jotain epämääräistä ääntä (se ääni oli siis selvästi mörkö ja Ulpun piti tulla mamman luo turvaan). Ja tämän koiran kanssa olisi siis tarkoitus mennä toko-kisoihin!!! Mitä mä teen tuon paikallaolon kanssa?!?!?!? Kaikki muut liikkeet sujuu, mutta aina tulee just paikallamakuun aikana joku mörkö-ökkömönkiäinen, joka ihan varmasti syö pienen vespatytön, jollei tuo vespatyttö ihan heti juokse mamman helmoihin turvaan (ja tuo samainen pieni vespatyttö on kuitenkin ihan täysiverinen ja käytössä oleva metsästyskoira, onko tässä joku ristiriita, häh?).
Nouto sujui ihan superhienosti :) Eli avoimen liikkeitäkin alkaa olla ihan kivasti jo valmiina. Ja tällä sai onneksi samalla vähän nollattua tilannetta Ulpun kanssa tuon paikallamakuuepisodin jälkeen.
Viimeisenä asiana treenasimme kaukoja. Otin vain istu-maahan -vaihtoja (seisominen ei tässä vielä onnístu) ja ne sujuivat hienosti. Ulpu pysyy kauniisti paikoillaan ja vaihtaa asentoa reippaasti. Välimatkaa meillä oli n. 2 metriä.

Vapun kanssa otin istumista. Vappuhan oppi istu-käskyn viikko sitten. Nyt aloin yhdistää käskyyn myös pilliä.