Kävimme tiistaina Sannan & Sagan kanssa treenaamassa Tampereen puolella. Sagalle aloitettiin treenaus ykkösmarkkeerauksilla. Markkeeraukset heitettiin pitkää heinää kasvavalle pellolle pienen koivun eteen, joten siitä oli koiran hyvä ottaa kiintopiste. Saga markkeerasi tosi hyvin, mutta ei vielä käyttänyt nenäänsä yhtään noudoissa. Se etsi damia vain silmillään. Se liikkui iloisesti ja vauhdikkaasti. Luovutuksessa on vielä parantamisen varaa, mutta aivan loistava suoritus ensikertalaiselta.

Vapulle heitettiin ykkösiä samalle pellolle. Pyysin Sannaa heittämään ykköset itsestään takaviistoon, sillä olen itse hölmöyttäni opettanut Vapulle että heitto tulee aina suoraan heittäjän sivulle... Niinpä kävi nytkin että pari ekaa kertaa Vappu markkeerasi heitot liian lyhyiksi ja alkoi etsimään ollessaan Sannan kohdalla. Annoin se kuitenkin sitkeästi hakea damia kunnes se löytyi. Itse en pidä siitä että koira otetaan pois jos markkeeraustehtävä epäonnistuu (ja näin olen joutunut Vapun kanssakin tekemään muutaman kerran yhteistreeneissä). Ei oikeassa metsästystilanteessa koiraa pyydetä pois tehtävältä vaikka se olisi markkeerannut pudotuksen kuinka huonosti. Lintu on löydettävä huonostakin markkeerauksesta huolimatta. Vappu on niin nöyrä että se kyllä tulee jos sitä kutsuu. Itse arvostan kuitenkin yli kaiken koirassani sitkeyttä tehdä töitä siihen asti että lintu (tässä tapauksessa dami) löytyy.

Parin huonosti (lyhyeksi) markkeeratun heiton jälkeen Vappu alkoi pinnistellä selkeästi enemmän ja markkeeraukset paranivat koko ajan. Kahdelle viimeiselle se juoksi ihan suoraan. Markkeerausten paikkaa vaihdeltiin koko ajan hieman, joten koira ei siis oppinut mitään tiettyä reittiä vaan kyse oli nimenomaa siitä että se alkoi skarpata ja hoksasi että heitot menevät takaviistoon.

Teimme Vapulle hakuruudun viidellä damilla pellon vieressä olevaan metsärinteeseen. Heittelimme damit kulkiessamme, jotta dameille ei menisi saappaanjälkiä. Metsässä oli tehty harvennushakkuita ja maasto oli täynnä havupuiden oksia (hieman vaikeakulkuinen). Haetutin Vapulla kaikki damit ja se haki ne aika nopeassa ajassa. Viimeistä damia sai hieman odotella, mutta kyllä sekin sieltä löytyi.