Takana on 9 tunnin ja 1050 euron reissu Kouvolaan ja mitään tuloksia/diagnoosia ei vielä saatu.

Tässä tämän päivä lausunto:

Ulpu tuotiin jatkotutkimuksiin oikean jalan ontuman vuoksi. Tutkittu Veterissä ja todettu ranteen alueella luissa harventumaa. Ulpulla viime syksynä ollut outo vas kyynärnivelen murtuma ja sen jälkeen kintereen bakteeritulehdus. Nyt oireet alkaneet 3 vkoa sitten ja pahentuneet huomattavasti. Siemennettu tuontispermalla syyskuussa. Kynnet oleet aina lohkeilevat, turkki nyt huonontunut. Lämpö 39,4 C.

Ontumatutkimus, verinäytteet, nivelnestenäyte patologin tutkittavaksi, tietokonetomografiakuvaus (ranne)

Ranteen alueella voimakas kipu, lievä turvotus.

Tietokonetomografian tuloksesta ja verinäytetuloksista soitan teille myöhemmin tällä viikolla ja patologin lausunnosta noin viikon kuluttua.

Kipulääkeitä Rimadyl/Metacam + Tramal jatketaan entisen ohjeen mukaan. Lisäksi Svnulox 400mg 1 tbl 2x pvässä ja Trikozol 200mg 1,5 tbl 2x pvässä toistaiseksi. Päätös jatkohoidosta tehdään tulosten tultua. Tukiside vaihdetaan kotona päivittäin ja Ulpu pidetään ehdottomasti häkkilevossa.

 

Aika sekavat ajatukset. Noin voimakas kipu kuulemma sulkee pois kaikki helpot/lievät vaivat (samaa sanottiin Veterissäkin), mutta toivoa saattaa kuitenkin vielä olla. Huomenna olemme ehkä eläinlääkärin puhelun jälkeen hieman viisaampia asian suhteen.