Olin taas tänään Ulpun kanssa tokokurssilla. Ehdittiin ottaa yksilöliikkeenä ainoastaan noutoa. Ja huomasi kyllä taas, että kun nouto on vielä meillä sen verran alkeissa, niin eipäs se sujunutkaan ollenkaan samalla tavoin koulutuskentällä kuin mitä on kotona sujunut. Eli jouduttiin pilkkomaan vähän pienempiin osasuorituksiin ja tekemään astetta helpompana kuin kotona. Lisää siis tämänkin liikkeen osalta treeniä eri paikoissa. Ei vain aina kotipihassa (tai keittiössä, kuten olen välillä treenannut).

Ryhmäliikkeenä otimme luoksepäästävyyden ja paikallamakuun ja molemmat menivät upeasti. Ulpulla oli paikallamakuussa vähän taas häiriötäkin, kun vieressä oli jo ylemmän luokan koira, jota käytiin kiertelemässä ja häiritsemässä. Mutta eihän se Ulpu moisesta häiriöstä välittänyt. Makasi vain totisen näköisenä paikallaan odottamassa mammaa... :)

Vilman kanssa otin treeniemme loputtua vielä pari liikkeestä maahanmenoa. Muuta en ehtinyt ottaa, kun alkoi olla kiire kauppaan. Mutta kun olin Vilman raahannut kerran mukaan, niin pakkohan sekin oli ottaa autosta edes parin liikkeen ajaksi ulos. Täytyy kyllä onnitella itseään oikein kunnolla siitä, että olen saanut Vilman seuraamisen korjattua hienoksi. Siitähän meinaa tulla oikein kunnon tokokoira, meidän Pampulasta.