Minä vedän nyt aina perjantaisin sitä Nuuskujen penturyhmää, joten ennen sitä (ja sen jälkeen) on hyvä tilaisuus kouluttaa omia koiriaan oikein koulutuskentällä. Nyt treenailin Ulpun kanssa seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja ruutua. Seuraaminen sujui hyvin. Liikkeestä maahanmenossa Suvi oli meillä "liikkeenohjaajana", niin että minun ei tarvinnut itse katsoa että menikö se koira maahan. Ulpuhan siis kyllä aina menee, mutta tuosta koiran katsomisesta tulee niin helposti kaksoiskäsky, jota ilman koira ei sitten lopulta enää menekään, kun on tottunut että aina katsotaan. Ja niinhän nyt oli jo meinannut alkaa käydäkin... Eli kun tuijotin vain suoraan eteeni käskyn antaessani, meni Ulpu vähän hämilleen että mitä pitää tehdä ja maahanmeno oli huomattavasti hitaampi kuin yleensä tai sitten koira jäi vain todella hämmentyneenä seisomaan paikoilleen tai hidasti seuraamista. Mutta parin treenauksen jälkeen alkoi sujua paremmin. Ja tosi hyvin sujui niin, että vilkaisin koiraa käskyn antaessani, mutta sitten en enää varmistellut sen maahanmenoa vilkuilemalla sivusilmällä taaksepäin (Suvi aina kertoi, että kyllä se meni maahan... ;) ).
Ruutu meni hyvin. Täytyy vain muistaa lähettää koira vielä aika läheltä. Aluksi yritin ottaa liikaa välimatkaa ruutuun, ja silloin koira ei mennyt välttämättä oikeaan kohtaan sinne ruutuun seisomaan. Mutta hyvällä alulla ollaan tämän liikkeen kanssa.

Vilman kanssa treenailin vain seuraamista, sillä jostain syystä Pampulaa häiritsi uusi nurmikenttä ihan hirmuisesti. Siellä olisi ollut niin paljon hyviä hajuja. Se kyllä seurasi ihan ok, mutta välillä nenä meinasi vähän painua kohti nurmea.

Sunnuntaina olisi ollut meidän kisaavien ryhmämme vuoro, mutta olin niin väsynyt että en jaksanut mennä. Ja ensi viikollakin se jää väliin Lapin reissun takia, joten seuraavan kerran sinne treenailemaan siis vasta parin viikon päästä.