Eilen kävimme taas ennen agitreenejä lenkkeilemässä Lauran ja Sepen kanssa. Teimme oikein mukavan tunnin laahustelulenkin Mäyrävuoressa :) Ulpu tulee siinä aina sopivasti lämmiteltyä treenejä varten ja Vilmakin pääsee mukaan lenkkeilemään.

Treeneissä meillä oli ratana sellainen "perusrata", hyppyjä ja putki. Ja rataan piti kehitellä kaksi eri ohjausta, siis eri reittejä. No, minähän sitten onnistuin mokaamaan ohjaukseni siinä melko alussa ja tuloksena oli se, että Ulpu-raasu yritti kuitenkin hypätä, kun mamma oli käskenyt ja hyppäsi siivekettä päin -> este kaatui. Hälytyskellot alkoivat soida samantien päässäni. Ja siinähän kävi sitten juuri niin kuin pelkäsinkin... Ulpu on sen verran pehmeä, että se päätti olla hyppäämättä moisia kamalia esteitä, kun ne kerran kaatuilevat. Pitkän aikaa jouduimme jankkaamaan muutamaa estettä, että koira alkoi saada taas itseluottamusta siihen hyppäämiseensä. Tämän jälkeen pidime Ulpulle pienen ajattelutauon ja lopuksi vielä sama rata. Lopuksi se onneksi meni jo ihan normaalisti, joten mitään pysyvää traumaa neidille ei ilmeisesti tuosta estettä päin rysäyttämisestä tullut. On se agiliitoilu Ulpun mielestä kuitenkin niiiin mukavaa, että ei kai sieltä esteiltä voi pysyä poissa :)

Radan sivussa oli taas pari kontaktiestettä ja kepit, joita sai harjoitella itsekseen treenien aikana. Ehdin Ulppiksen kanssa treenata keppejä ja puomia. Ne menevät ihan kivasti. Kepeillä täytyy vain käyttää palkkana namia. Meidän normaali palkka, pallo, saa aikaan liian suurta häsläystä. Puomilla Ulpu on oppinut hienosti pysähtymään molemmilla kontakteilla :)