Olin lauantaina treenailemassa tokoa Kangasalan Prisman pihassa Tytin ja Anun kanssa. Pyhäpäivänä pääsi kerrankin treenailemaan kaupan pihaan... :)

Ulpun kanssa aloitin AVO-luokan hypyllä. Se meni ihan ok. Sivulletulossa Ulpu meinaa jäädä vähän vinoon, joten täytyy olla tarkkana. Täytyy muistaa antaa sivulletulosta namipalkka jotta asia korjaantuu nopeasti.

Toisena asiana treenasimme seuraamista. Meni tosi kivasti. Intoa sillä on vaikka kuinka. Nyt olen ottanut seuraamista vain makupalapalkalla, jotta saan tarkkuuden takaisin (mammaloman jälkeen on mennyt ihan totaalisähläykseksi, jos palkkaa lelulla.) Eli namipalkalla haetaan taas tarkkuus mukaan tähän liikkeeseen. Muuten liike onkin kunnossa.

Seuraamisesta maahanmenot olivat nopeat ja oli kiva huomata että ruokakupilla treenaaminen oli tuottanut tulosta: Ulpu ei nimittäin enää ottanut häiriötä siitä että kävelin palatessani sen taakse (AVO-luokan liike).

Kaukokäskyissä maasta istumaan nousemisessa jouduin käyttämään kahta käskyä. Täytyi siis hieman lyhentää matkaa. Muuten kaukotkin menivät hyvin ja koira ei liikkunut eteen (eikä taakse).

Otin hieman muistin virkistykseksi Ulpun kanssa myös ruutua. Sitä en ole koskaan treenannut Ulpun kanssa tavoitteellisesti, mutta kyllä koira tuntui olevan jyvällä siitä mitä pitää tehdä. Myös ohjattua noutoa kokeilin. Sitä en ole treenannut Ulpun kanssa kuin kaksi kertaa viime keväänä Marjan kurssilla. Ulppis oli vähän ulalla, mutta saimme liikkeen kuitenkin onnistumaan.

Lopuksi otimme vielä paikallamakuun ryhmäliikkeenä. Pysyin koiran näkösällä ja aika oli n. 3 min. Ulpu makasi koko ajan rauhassa.

Oikein onnistuneet treenit Ulpun kanssa. Ja vaikka treenasin paljon, ei koira väsynyt yhtään.

Vappukin oli mukana treeneissä, mutta sen kanssa vähän nomeiltiin. Kävin heti treenien alussa viemässä Vapun kanssa muutaman muistidamin parkkipaikan reunaan ison mainostornin juurelle. Lähetin Vapun treenien aikana (olimme parkkiksella 2h) eteenkäskyllä kyseiseen paikkaan 6 kertaa. Vappu muisti paikan loistavasti vaikka lähetysten välillä oli aikaa välillä melko paljonkin. Vaihtelin myös sen kanssa lähetyspaikkaa ja pidin sitä välillä mukanani touhuilemassa muuta ja Tytin ja Anun rapsuteltavana (eli tarkoituksella annoin sille muuta ajateltavaa), mutta aina pikkukoira vain muisti mihin damit oli jätetty. Hienoa!